ITE TEIN – MEHILÄISVAHAKYNTTILÄT JOULULAHJAKSI!

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Pääsin tekemään viime viikolla jotakin elämäni ensimmäistä kertaa. Tallipihan tunnelmalliseen Joulukauppaan tutustuessamme, pääsimme nimittäin tekemään myös itsellemme hurmaavat mehiläisvahakynttilät. Olin aina kuvitellut kynttilöiden tekemisen kovin haastavaksi ja sotkuiseksi puuhaksi, mutta lyhyen oppitunnin jälkeen pyöritin kynttilän matkaani muutamassa minuutissa. Ja minähän tunnetusti innostun tällaisista jutuista aina niin kovasti, että intoa olisi riittänyt useammankin kynttilän tekemiseen – niinpä tilasinkin kynttiläntekotarvikkeet kotiin ja ryhdyin hommiin! Olen melko varma siitä, että moni sukulaisistani saa tänä vuonna kynttilöitä lahjaksi.

Tiedän, että ruudun toisella puolella on yksi jos toinenkin diy-jutuista kanssani samalla tavalla innostuva seuraaja, joten mehiläisvahakynttilöitä tehdessäni, nappasin työvaiheista myös teille kuvat. Varoituksen sana, tämä on niin mukavaa ja helppoa hommaa, että muut jouluaskareet jäävät aivan taka-alalle.

Heti ensimmäisenä kannattaa laittaa mehiläisvahalevyjä tilaukseen. Niitä löytyy useammastakin verkkokaupasta, toisissa sävyvalikoimaa on tosin enemmän kuin toisissa. Itse tilasin vaaleanpunaisia, valkoisia ja punaisia levyjä suomalaiselta perheyritykseltä nimeltään Askarteluliike Kätevä-Käsi. Mehiläisvahalevyt on valmistettu 100% mehiläisvahasta ja yhdestä levystä valmistaa kaksikin kynttilää. Yksi paketti sisälsi neljä mehiläisvahakynttilälevyä ja niille sydänlankaa.

Huoneenlämpöistä levyä on helppo käsitellä ja aluksi taitoinkin levyn puoliksi ja leikkasin palaset erilleen. Sydänlangan pää asetetaan leikatun sivun alareunaan ja mitataan sopiva pätkä lankaa sivun mitan mukaisesti. Seuraavaksi levyn reuna käännetään ja painellaan kevyesti langan päälle, ja vahaa aletaan rullata kämmenten avulla kynttiläksi. Kun rulla on valmis, avoin reuna vielä painellaan kevyesti kiinni kynttilään, jotta se ei aukea palaessa.

Kynttiläduon voi solmia yhteen kauniilla narulla ja koristella vaikkapa pienellä havunoksalla ja kuivakukilla lappuun kirjoitetun joulutervehdyksen kera (johon kannattaa kirjoittaa, että kuivakukat ja muut koristeet pitää tietysti irroittaa ennen kynttilän sytyttämista – turvallisuus ennen kaikkea!). Kuten sanoin, helppoa hetkessä.

Ja jos askarteleminen ei ole sinun juttusi, Tallipihan Hohde-joulukaupasta löydät kynttilät ja muut aarteet paketteihin!

Ps. Nappaa myös nämä jouluiset DIY-vinkkini talteen:
JOULUNORPAN ASKARTELUNURKKA
ROOSA, TULISITKO MULLE HIUSMALLIKSI?
DIY: RYIJY
ELÄMÄNI ENSIMMÄINEN HAVUKRANSSI


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.