KUN TEIN ITSELLENI JOULUNEULEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

novita hygge hiekkahelppo neulepaita ohjenovita hyggenovita hygge tokmanni

Eilen oli aivan hirveän hyvä ja onnellinen päivä. Kun on maannut viikon sängyssä flunssaa potien, tuntuu aivan järisyttävän ihanalta laittaa vähän ripsaria räpsyihin ja nostaa kuusi pystyyn. Köhien ja niistellen, mutta kuitenkin. Jouluolokin yritti salakavalasti hiipiä sisuksiini. Vihdoin! Yleensähän olen jo tässä vaiheessa marraskuuta katsellut koristeltua kuusta ainakin viikon verran, mutta nyt flunssa pisti suunnitelmat uusiksi ja jouluilun aloittamistakin oli odotettava. Mutta maltti on valttia; vaikka flunssa tuntuu vihdoin helpottavan, lupaan pysyä vielä tänäänkin kotosalla ja ottaa sunnuntain levon kannalta. Nyt ei saa tauti ottaa takapakkia. On lempivuodenaikani ja haluan fiilistellä sitä ilman vieressäni olevaa nenäliinavuorta.

Jotakin olen joulun eteen kuitenkin saanut jo aikaiseksi. Päätin nimittäin tänä vuonna tehdä jouluneuleeni ihan itse. Ei valoja, ei kulkusia, ei pätkääkään punaista tai vihreää lankaa kutimissani. Tämän vuoden jouluneuletta voi käyttää vaikka ympäri vuoden. Tai voihan niitä musiikillla ja valosarjoillakin varustettuja neuleita käyttää vaikka juhannuksena. Monesti juuri kesäisin lämpimiä paitoja vasta tarvitaankin.

novita hyggehiekka hyggehelppo neulepaita ohje

Ennen kuin ehdit kysyä reseptiä tämän jouluneuleen valmistamiseen, todettakoon, että ohje syntyi sitä mukaa, kun työ puikoillani eteni. Kirjasin alle kuitenkin suurpiirteisiä neuvoja siitä, kuinka tämä Novitan Hygge-langasta valmistettu oversize-paita syntyikään.

Etu- ja takakappale ovat tismalleen samanlaiset. Aloitin 54 silmukalla paidan alareunasta startaten ja tein 12 riviä joustinneuletta. Vaihdoin sileään neuleeseen, ja kudoin niin korkean kappaleen kuin halusin neulepaitani korkeudeltaan olevan. ”Kaulus” on tehty joustinneuleella Kun korkeutta on siis tarpeeksi, vaihda joustinneuleeseen ja neulo sitä noin 10 kerroksen verran.

Hihat ovat luonnollisesti myös tismalleen samanlaiset. Aloitin 34 silmukalla aloittaen olkapäältä, ja tein helmineuletta 12 kerroksen verran. Sen jälkeen vaihto sileään neuleeseen, jota neuloin 40 kerrosta ennen kavennuksia. Tein kavennuksia joka toisella kerroksella kuuden kerroksen ajan. Sitten pari kerrosta sileää neuletta ja vaihto joustinneuleeseen. Joustinneuletta neuloin hihansuun verran. Ompele kappaleet yhteen. That’s it!

Kuten totesin, täysin fiilispohjalta tehty neuletyö, mutta lopputulos on tismalleen sellainen kuin toivoinkin sen olevan. Hygge-lanka on täydellisen paksua lankaa ja erinomainen valinta meille, jotka haluavat työnsä valmistuvan nopeasti. Oma paitani on sävyä hiekka, mutta valikoimasta löytyy myös niin kaunis liila, että en voi luvata ettenkö tekisi vielä toistakin neuletta kaappiini.

Mitä mieltä olette – olisiko kannattanut sittenkin hankkia pusero, josta roikkuisi joulupalloja ja vilkkuisi valoja?


Posted in muoti and tagged , by NOORA.