DIY: JOULUTIPU

PB201953 PB201976 PB201929

Eilisen postauksen otsikkoa olisi hyvin voinut hyödyntää tänäänkin. Nämä pikkuiset punatulkut eivät pakkasia pelkää, ja ne voikin sijoittaa joko jouluiseen kotiin tai mikseipä vaikka ulos kuusen oksalle. Itse askartelin näitä parvekkeellemme, ja luulenpa, että jokunen tulkkunen löytää paikkansa myös joulupakettien päältä.

Pikkujouluhepenistä jäi juuri sopivan värisiä lankoja jäljelle näitä lintusia varten, mutta mikseipä lintulaudan asukkaita voi askarrella muistakin väreistä. Näitä jo ala-asteella opittuja ohjeita noudattamalla lintuparvi valmistuu hetkessä.

PB201973

Pätki kolmea eri väristä lankaa n. 15 cm:n nipuiksi. Aseta punainen ja musta lankanippu allekkain ja solmi ne kutakuinkin keskikohdasta mustalla langalla yhteen. Taita mustan lankanipun toinen pää taakse. Muodosta linnun vartalo solmimalla valkoisella langalla mustapunainen nippu yhteen. Aseta valkoinen lankanippu taitekohtaan.

PB201989

Käännä punainen lankanippu valkoisen alapuolelta, ja solmi lintu muotoonsa valkoisella langalla. Leikkaa pyrstö tasaiseksi.

PB201994

Liimaa linnulle nokka. Itse leikkasin tähtitarrasta sakaran irti ja niin punatulkku sai kultaisen nenän. Mikäli haluat linnun roikkuvan, kiinnitä sen selkään lanka.

PB201955 PB202000

Tsirp, tsirp, pirtsakkaa päivää! Se on joulukuu ny.


Posted in and tagged , , by NOORA.