DIY: MATIN HUURTEINEN JOULUKALENTERI

PB251457 PB251459

Oma joulukalenterimetsästykseni päättyi jo jokin aika sitten oikein hyvin, mutta toisin kävin Matilla. Hartaasti odotettua olutjoulukalenteria ei lopulta toimitettukaan lainkaan Suomeen, ja Matti menetti jo toivonsa oman unelmajoulukalenterin suhteen.

Halusin tänä vuonna keksiä Matille syntymäpäivälahjaksi jonkin spesiaalin lahjan ja mikä olisikaan persoonallisempaa kuin lahjan tekeminen itse. Eipä olisi kenelläkään ainakaan samanlaista! Kun joulukalenterin tilaus meni sitten mönkään, sain ajatuksen tehdä Matille joulukalenterin kokonaan itse. Nimenomaan olutjoulukalenterin.

PB191241

Aluksi kävin ostamassa korillisen vichyä kaupasta. Korista sain rungon kalenterilleni, jonka päällystin kontaktimuovilla verhoilluilla pahvinpalasilla. Koska kalenterin toteuttaminen luukkumenetelmällä olisi ollut melko haastavaa, päätin luukkujen sijaan leikata pahvista kuusi läpyskää, jotka kiinnitin toisesta päästä korin reunaan ja merkitsin ”luukkujen” kohdat numeroiduilla pyykkipojilla. Kun on aika avata ensimmäinen luukku, joulupallon ympärille sidottu naru avataan ja kurkataan, mitä ykkösen alta löytyy. Läppää avataan sitten sitä mukaa, minkä päivän yllätystä sisuksista kurkitaan.

PB251475 PB251476 PB251469

Matin Huurteinen Joulukalenteri vaati toki asianmukaiset koristelut ylleen ja eritoten tuo jääpuikkoteippi sopi teemaan erinomaisesti. Voi kunpa Matti tietäisi mitä kaikkea kalenteri on syönyt sisuksiinsa! Viritin mielikuvitukseni äärimmilleen, kun keksin sisuksiin yllätyksiä. Ne ovat toki olutaiheisia kaikki, mutta eikö olisikin aika ankeaa avata maanantaiaamuna kalenteri, josta tulisi olutpullo? Juuri siksi kalenteri onkin melko yllätyksellinen sisällöltään. Toivotaan, että Matilta löytyy tarpeeksi huumorintajua sitä availlessaan.

.. niin. Ja se ensimmäinen luukkuhan avattiin jo. Tyyppi ei malttanut millään odottaa joulukuuta ja koska osasin vähän odottaa tätä, ykkösluukkuun oli piilotettu niinkin spesiaali juttu kuin alkoholiton olut.

Cheers!

PB251465 PB251483


Posted in and tagged , by NOORA.