NÄIN VALMISTUU HELPPO (JA HERKULLINEN) KESÄKAKKU

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle, ruoka

mansikkakakku ohje

Blogini synttäriviikon kunniaksi on aika vihdoin kirjata postauksen muotoon ”kakkuresepti”, joka on pelastanut tämän melko onnettoman leipurin monta kertaa pulasta. Kesäkakkuni kustannukset jäävät pieniksi, vaivaa ei tarvitse nähdä nimeksikään ja lopputulos on niin herkullinen, että vielä kertaakaan ei kemuista ole tätä kakkua jäänyt murustakaan jäljelle.

Homma toimii siis näin.

Kaupan leivonnaisosastolta löytyy lukuisia erilaisia valmiita kakkupohjia, jotka soveltuvat kesäkakun pohjaksi erinomaisesti. Itse olen testannut niistä useampia, mutta yksi ikisuosikeistani on tämä K-Menun torttupohja, jolla on hintaakin vain reilun euron verran. Pohja ei murene, eikä välttämättä tarvitse edes kostutusta, mutta on maultaan erinomaisen herkullinen ja pehmeä. Pohjan päälle vispataan reilusti kermaa, jonka maustan aina vaniljasokerilla. Vispattu kerma levitetään tasaisesti, ja päälle asetellaan RUNSAS kasa marjoja. Pensasmustikat ovat erinomainen kaveri mansikoille, ja marjoiksi kannattaakin valita mahdollisimman tuoreita herkkuja. Viimeistely tehdään raastamalla marjojen päälle suklaamurua (Fazerin sininen toimii aina!).

Ja kas näin, kakkusi on valmis pöytään kannettavaksi. Lopputulos on raikas ja melko kevytkin ratkaisu esimerkiksi grillisafkan jälkkäriksi. Marjat pitävät kokonaisuuden freshinä, ja kun täytteestä puuttuvat hillot ja rahkat, lopputulos säilyy raikkaana.

resepti mansikkakakkukakku ohje

Kahvipöydän kakkukaunokaista on poikkeuksetta aina kehuttu vieraiden toimesta ja reseptiä kyseltäessä nolottaa jopa hieman myöntää, että reseptiä ei oikeastaan edes ole; ei muuta kuin pohja, kermaa ja marjoja ostoskoriin ja kakku on kokoamista vaille valmis. Juuri tällaisia reseptejä tosin itsekin kaipaan kesänviettoon – en halua viettää keittiössä juhlien aikana yhtään ylimääräistä aikaa, joten nopeat ja helpot tarjottavat ovat minun mieleeni!

Tämä jälkkäri on muuten helppo valmistella jo kotona ja napata ainekset mukaan vaikkapa mökkivisiitille. Vispaa kerma valmiiksi, perkaa mansikat ja laita ainekset purkkeihin. Kokoaminen käy helposti ilman työvälineitä ja tuotteiden kuljettaminen mökille on huomattavasti helpompaa kuin kokonaisen kakun.

Nam. Eikös?

helppo kakku ohje


Posted in lifestyle, ruoka and tagged , by NOORA.