KEITTIÖN MINI-MAKE-OVER : KEITTIÖ KÄYTÄNNÖLLISEMMÄKSI

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Esittelin teille keittiömme viime vuoden marraskuussa ja jo tuolloin taisinkin mainita, että en ole täysin tyytyväinen vielä keittiön sisustuksen käytännöllisyyteen. Älkää toki käsittäkö väärin, olen enemmän kuin tyytyväinen edellisten asukkaiden lattiasta kattoon remontoimaan keittiöön kodinkoneineen, mutta kovin käytännöllinen se ei huonekalujen kannalta ole ollut.

En tiedä muistatteko, mutta keittiössämmehän on ollut pieni ruokailuryhmä, joka oli peräisin jo vanhasta kodistamme. Kaunis Ikean pyöreä lasipöytä on seurannut meitä jo peräti ensimmäisestä yhteisestä kodistamme asti. Ensimmäisen kodin keittiöön se sopikin täydellisesti. Pyöreän pöydän ympärille mahtui neljä tuolia ja pöytä pääsi kokonaisuudessaan käyttöön. Tämän kodin keittiö on sen sijaan lähinnä ruuanlaittoa varten. Ostimme ison ruokapöydän olohuoneen puolelle, jonka ääressä olemme pääsääntöisesti ruokailleet.

Kuten näette, pyöreän pöydän takana on kaappi, jota on mahdotonta saada auki siirtämättä tuolia ja toisen tuolin takana onkin sitten takaovemme. Äärimmäisen epäkäytännöllistä. Nyt, kun isompi ruokailupöytämme toimittaa lähinnä etätyöläisten työpisteen virkaa, aloin kaivata rauhallista aamupalapaikkaa myös keittiön puolelle, ilman, että puuroa lusikoidaan suuhun tietokoneen johtojen ja mappien seassa. Tartuimme siis tuumasta toimeen. Pyöreälle pöydälle oli nyt aika sanoa hyvästi.

Järkevin ratkaisu olikin hankkia keittiöömme neliskulmainen pikkupöytä. Vaihtoehtoja tutkittuamme päädyimme lopulta Ikean Ekedaleniin, tummanruskeaan neliönmalliseen kestävään ruokapöytään, joka kaiken lisäksi olisi myös jatkettava. Monissa jatkettavissa pikkupöydissä ”ylimääräinen” pöytälevynpätkä roikkuu pöydän jatkona jatkuvasti, mutta tässä mallissa jatkopala piilotetaan pöydän sisuksiin. Jatkamisessa ei sen sijaan kulu aikaa kuin minuutti, sillä lisäosa vedetään hetkessä pöydän sisuksista esiin ja jatkopala klikataan paikoilleen. Myös pöydän jalat siirtyvät niin, että ne eivät ole kenenkään tiellä pöydän alla.

Nyt tykkään! Söin elämäni ensimmäisen aamupalan pöydän ääressä heti pöydän saapumisen jälkeen ja fiilistelin ikkunasta avautuvaa maisemaa. Nyt etätyöaikana isompaa ruokapöytää ei tarvitse myöskään raivata tyhjäksi, kun syöminen onnistuu käytännöllisesti myös keittiössä. Ja mikä parasta, pikkupöytä toimii jatkettuna erinomaisena laskutasona ruoanlaiton yhteydessä. Tummanruskea väri sopii kauniisti ikkunanpuitteisiin ja vaaleansiniset tuolimme käyvät edelleen istuimiksi.

Uuden pöydän kunniaksi kokkailimme heti dinnerinkin uuden pöydän ääressä syötäväksi – testiin pääsi ensimmäistä kertaa Liemessä-Jennin uunifetaparsa! Vaikka parsafani en olekaan, tähän herkkuun tilattiin heti ainekset myös tämän viikon kauppakassiin. Nam!


Posted in sisustus and tagged , by NOORA.