AAMUPALALTA MOI!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

musta_neuletakki_aarreomena puuroomenalajikkeet

Syksyistä sunnuntaiaamua. Muutos ikkunastani aukeavassa maisemassa on viikon sisään ollut hurja; kesäkukat ovat jättäneet terassillamme meille hyvästit, pihamaamme paikallinen orava on nakertanut tammemme oksalla tammenterhoja niin hurjasti, että terassilaudoitus on kuorrutettu terhojen hatuilla ja vaahtera välkehtii auringonpaisteessa jo lukuisissa eri väreissä. Vuodenajoista tunnelmallisin on täällä.

Kävin eilen omenavarkaissa sisareni pihapuussa ja täytin neuletakkini taskut punertavaposkisilla syysomenilla. En syö omenoita läpi vuoden, mutta syksyisin keittiömme pöydällä on lähes poikkeuksetta korillinen välipalaksi erinomaisesti soveltuvia C-vitamiinipommeja. Kun niiden popsiminen raakana alkaa kyllästyttää, heitän omput viipaleina pannulle ja valmistan herkullisen lisukkeen aamupalaa varten.

aarrelabel-villatakkipuuro omena

Erinomaisen herkullinen kaveri aamupuurolle valmistuu omenoista näin:

Laita paistinpannulle pieni nokare voita ja anna pannun kuumeta. Viipaloi pari pientä omenaa siivuiksi ja heitä ne pannulle. Lisää mukaan teelusikallinen hunajaa ja hitusen vaniljasokeria taittamaan omenoiden happamuutta. Anna ruskistua ja maustua hetki pannulla ja kaada puuron päälle. Lisää kanelia.

Mikä herkkupommi! Omenasiivujen kaveriksi sopii erinomaisesti kasa jäisiä punaviinimarjoja. Omenasiivut pehmenevät pannulla niin mukavasti, että ne voi myös halutessaan muussata puuron joukkoon. Tämä on muuten myös erinomainen vaihtoehto silloin, kun mielesi janoaa syksyistä omenapiirakkaa eikä kaapista löydy aineksia.

Herkullista aamupalahetkeä kaikille. <3

barista maitoaarrelabel neule


Posted in ruoka and tagged , , by NOORA.