KUUMAN PÄIVÄN KYLMÄ KAHVI

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

jääkahvi kotonamarimekko kaksosetoiva kaksoset marimekkomarimekko kaksoset muki

Käsi ylös kenen muun ei tee mieli kuumaa kahvia helteellä, mutta viimeistään iltapäivällä alkaa takaraivossa jyskytellä tuttu päänsärky, joka on odotettavissa aina silloin, kun aamukahvikupponen jää huomatta? Hep, täällä ollaan! Kesäkuumalla harvoin tilaan esimerkiksi kahvilassa muuta kuin jääkahvia, ja nyt laitoin testiin somessa ahkerasti pyörineen ”reseptin”, joka helpottaa, ja ennen kaikkea viilentää kahvihampaan kolotusta myös kotosalla. Miksi en aikaisemmin ole tajunnut tehdä kahvista jääpaloja?

Keitä vahvaa kahvia haluamasi määrä (itse olen testannut tätä jo useammalla kahvilaadulla, suosikkini on tällä hetkellä Pauligin Café Parisien-suodatinkahvi) ja anna sen jäähtyä pannussa. Kaada jäähtynyt kahvi jääpalamuotteihin ja pakasta.

Laita mukiin jääpaloja ja kaada päälle maitoa tai kaurajuomaa. Parisien-kahvi muodostaa herkullisen kombon yhdessä Oddlygood Barista-kaurajuoman kanssa. Mikäli kaipaat juomaan makeutusta, suosittelen joukkoon ripausta ruokosokeria. Anna jääpalojen hieman sulaa ja nautiskele!

jääkahvi reseptioiva muki marimekkokahvi jääpalat

Ja mitä söpömmästä mukista jääkahviaan hörppii, sitä paremmalta se maistuu! Marimekko toi myyntiin vasta vähän aikaa sitten tuotteita, joita koristaa hurmaava Kaksoset-printti ja minä hullaannuin tästä Maija Isolan designista niin, että tilasin meille kihlapäivämme kunniaksi uudet aamukahvimukit. Itselleni riittää tuo pienempi, Matin neljän desilitran kuppi sen sijaan sammuttaa isommankin jääkahvijanon. Tarkkasilmäisimmät saattoivat jo Instagramistani huomata, että innostus ei jäänyt vain kahvikuppeihin, vaan samainen printti koristaa myös uutta puseroani.

Virkistävän aamukahvin jälkeen on nyt kuitenkin aika napata kamera kassiin ja suunnata kuvaustreffeille ystävän kanssa. Jokohan sitä tänään uskaltaisi käydä myös heittämässä talviturkkinsa järveen? Hattu päähän ja kohti hellepäivää!

jääpalat kahvista


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.