PIIRAKKA, JOKA EI EPÄONNISTU IKINÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

paras omenapiirakka

Pohdiskelin eilen vastausta vaikeaan kysymykseen; kumpi herkku on taikinana parempaa, omenapiirakan suussasulava taikina vaiko piparkakkutaikina?

Tekin osallistuitte keskusteluun ja olen monen kanssa samoilla linjoilla siitä, että omenapiirakan taikinaa voisi lusikoida suuhunsa suoraan kulhosta. Onneksi myös valmis lopputulos on äärimmäisen maistuvaa. Laitahan siis tämä ohje testiin, jos omenapuusi oksat vielä taipuvat omenoiden painosta. Mitä enemmän piirakan päälle latoo omppusiivuja, sitä parempi.

helppo omenapiirakkahelppo omenapiirakka ohje

Näin valmistat suussasulavan sesonkiherkun ohjeellani. Kyllä, tämä omenapiirakkaohje on myös helppo! Minäkin onnistun tässä joka kerta, vaikka Leipuri Hiiva en olekaan.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi. Kuori ja viipaloi neljä isohkoa omenaa valmiiksi. Lisää kulhoon 1 ½ dl sokeria ja 1 ½ dl juoksevaa margariinia. Sekoita ja riko mukaan kaksi kananmunaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon 2 ½ dl jauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Sekoita ja heitä mukaan vielä 2 rkl maitoa.

Kaada taikina vuokaan ja anna sen asettua tasaisesti. Mikäli haluat tehdä viipaleilla samanlaisen kuvion kuin minä, aloita viipaleiden asettaminen paikoilleen ulkoreunasta kiertäen kohti keskustaa. Mikäli käytit kovin happamia omenoita, ripottele päälle vielä vaniljasokeria. Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia ja ripottele päälle kanelia, kun piirakka on jäähtynyt. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Vink! Omenaviipaleet voi toki vaihtaa marjoiksi tai vaikkapa päärynäsiivuiksi. <3

Postauksen otsikko ei toki pidä paikkaansa, jos unohdat taikinasta kananmunat tai jätät piirakan uuniin tunniksi. Kehotan siis noudattamaan ohjeita kuuliaisesti. Mikäli sinulla on vielä helpompi ja herkullisempi omppupiirakan resepti takataskussasi, jaathan myös sen kommenttiboksissa, jotta saan jälleen hyvän syy leipoa piirakan. Ja syödä pari lusikallista taikinaa.

paras omenapiirakka


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.