KESÄJÄLKKÄRI PÖYTÄÄN VIIDESSÄ MINUUTISSA!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

mansikkavartaatmansikkavartaatmansikkavartaat

Meillä syödään grilliruokaa kesäaikaan viikoittain ja toisinaan ruokaa grillaillaan isommallekin porukalle. Siinä missä pihvit ja makkarat paistuvat grillimestari-Matin toimesta käden käänteessä, minä huomaan usein päätyväni saman ongelman eteen; mitä kummaa grillisafkan kylkeen voisi keksiä jälkkäriksi? Ja monesti, hyvin monesti, päädyn aina yhteen ja samaan vaihtoehtoon. Mansikkavartaisiin, joista saa muokkaamalla erinomaisen ja raikkaan jälkiruoan, joka maistuu kaikille.

Mansikkavartaiden tekemiseen ei tarvita kuin mansikoita, vaahtokarkkeja ja varrastikkuja. Aseta vuoronperään tikkuun mansikoita ja pehmeitä vaahtokarkkeja ja tuunaa halutessasi vartaat vielä sulattamalla suklaata ja kaatamalla sitä vartaiden päälle (superherkku syntyy, kun sulatat sekä valko- että tummaasuklaata ja koristelet vartaat kauniisti niillä!). Siirrä vartaat jääkaappiin ja odota, että suklaa jähmettyy.

Vink! Mikäli suklaan sulattelu ei innosta, samaan lopputulokseen pääsee käyttämällä valmista, jätskiherkkuihin tarkoitettua suklaakastiketta – esim. tämä on erinomainen tuote!

kuinka leikata vesimeloni

Mansikkavartaisiin voi vaahtokarkkien tilalle vaihtaa esimerkiksi vesimelonin ja vesimeloni itsessäänkin toimii hurmaavan herkullisena jälkkärinä. Kun vesimelonin lohkoo pieniin ”neliöihin”, on melonin puolikkaasta helppo napata näppärästi syötäviä lohkoja lautaselleen. Mikäli mansikat tai vesimeloni eivät ole sinun juttusi, kolmas kesäjälkkärisuosikkini on hyvin yksinkertainen; vaniljajäätelö hedelmäsalaatin kera toimii aina. Äläkä unohda aiemmin jakamaani jääkahvireseptiä!

Herkullisia hetkiä heinäkuiseen viikkoon – minkä sinä valitsisit jälkkäriksi tästä kolmikosta?

kesäinen jälkiruoka


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.