PIIRAKKA, JOKA EI EPÄONNISTU KOSKAAN

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ : Hobbyhall.fi-verkkokauppa //

Tänään leivotaan!

Sunnuntai on täydellinen ajankohta kaivaa kuivakaapista leivonta-aineet esiin, viritellä vatkain käyttökuntoon, keitellä kupposet kahvia ja herkutella. Leipomisessa olen todellinen aloittelija, mutta salaisesta reseptikirjastani löytyy muutama ohje, jotka pelastavat  minut aina pulasta. Usko kun sanon; tämä resepti ei epäonnistu koskaan kunhan vain seuraat ohjettani pilkuntarkasti. 

Olin todella innoissani, kun sain keittiööni laitteen, josta olin jo ehtinyt haaveilla tovin. Rakastan Smegin tuotteiden muotokieltä ja designia ja entuudestaan keittiöstämme löytyykin jo brändin musta leivänpaahdin sekä vedenkeitin. Ja nyt minulla on myös upea, Smegin mintunvihreä sähkövatkain! Leivonta-aiheinen yhteistyömme Hobbyhall.fi-verkkokaupan kanssa osuikin siis täydelliseen vaiheeseen, kun edellinen sähkövatkaimeni sanoi sopimuksensa irti kesällä synttärikakkua leipoessani. En ole ikinä osannut edes ajatella, että vatkaimissa olisi suuria eroja, mutta tätä piirakkaa leipoessani en voinut kuin hämmästellä millainen aarre tämä Smegin vatkain onkaan. Tässähän iski kova leipomisinto! Ja mikä parasta, näin kaunista sähkövatkainta ei edes halua piilottaa kaappiin.

Mutta takaisin reseptiin. Aluksi voit laittaa uunin lämpiämään 175 asteeseen ja voidella piirakkavuoan. Sekoita kulhossa 1½ dl sokeria 1½ dl juoksevaa margariinia. Sekoita ja riko joukkoon kaksi kananmunaa. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon 2½ dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Sekoita ja lisää joukkoon 2 rkl maitoa (itse käytin kauramaitoa, toimi hyvin!). Kaada taikina piirakkavuokaan tasaisesti. Kuori ja viipaloi 4-5 kpl isohkoja päärynöitä ja asettele siivut kauniisti taikinan päälle. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi. Kun piirakka on valmis, anna sen jäähtyä ja ripottele päälle kanelia.

Eikö näytäkin herkulliselta! Ja kuten sanoin, tämä piirakka onnistuu myös meiltä, jotka emme vielä ole vielä ehtineet hioa leivontataitojamme huippuunsa. Päärynän sijaan voit käyttää myös vallan mainiosti piirakassa omenoita, mikäli happamampi lopputulos on enemmän mieleesi. Itse aion testata tätä seuraavalla kerralla persikansiivuilla! 

Vinkiksi vielä mainittakoon, että vuokaan leivottu piirakka on myös ihana tuliainen, kun suuntaat ystävälle kylään. Lahjasta jää jäljelle ihana muisto vuoan muodossa ja samalla saatte herkut valmiina kahvipöytään. Arabian Uunikokki-piirakkavuoka vihreän sävyisenä näyttää ihastuttavalta herkutteluhetken lomassa: klassikko, joka kestää aikaa ja ahkeraa käyttöä.

Sainko sinut innostumaan sunnuntain leipomishetkestä? Itse leikkaan vielä yhden siivun piirakkaa ja istahdan sohvannurkkaan herkuttelemaan.


Posted in ruoka and tagged by NOORA.