PERJANTAIN PARAS PARSAKAALIPIIRAKKA

Nyt on pakko laittaa herrrkullisen perjantaipiirakan resepti jakoon! Jääkaapin jämistä syntyi nimittäin piirakka, joka katosi hetkessä lautaselta. Fanitan tällä hetkellä koko sydämeni pohjasta parsakaalia, ja olenkin heittänyt sitä tällä viikolla kotikeittiössämme mukaan niin piirakkaan kuin keittoonkin. Chilitonnikalan ja fetan kaverina se toimi erinomaisesti, ja päätimmekin tehdä tätä herkkua uudestaan heti viikonloppuna. Nappaa siis sinäkin perjantaipiirakan resepti talteen!

Kauppalistalle: 2 kananmunaa, tuoretta parsakaalia, purkki chilitonnikalaa, piirakkapohja, ruokakerma, valkosipulinkynsi, salaattijuustokuutioita (feta), suolaa, pippuria

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.Ota piirakkapohjataikina pakkasesta sulamaan. Voitele vuoka ja painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle. Paista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Paloittele ja keitä parsakaali, heitä mukaan hyppysellinen suolaa. Kaada keitetyt parsakaalit ja juustokuutiot piirakkapohjan päälle. Valuta tonnikalasta öljy pois ja asettele tasaisesti tonnikalapalat piirakkaan. Sekoita kerma, kananmunat, hienonnettu valkosipuli sekä muut mausteet yhteen. Kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Piirakka sopii tarjoiltavaksi erinomaisesti tuoreen salaatin ja kermaviilidipin kera.

Maukasta perjantaita!


Posted in and tagged by NOORA.