KOHTI KEVÄÄN HYMYILYTTÄVÄN ILOISTA JUHLAKAUTTA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ TAMPERE-TALO //

Tuolla se on! Näettekö? Aivan nurkan takana! Kevään hymyilyttävän iloinen juhlakausi näkyy jo horisontissa. Mekkorekin kauneimmat hulmuavahelmaiset kukkamekot on  nostettu esiin ja juhlakengät huollettu kuntoon. Viime vuosien jälkeen juhliminen tuntuu erityisen merkittävältä. Lämpimiä haleja, kohtaamisia ja yhteisten uusien muistojen kartuttamista kun ehti kaivata jo niin pitkään.

Pian on aika juhlia rakkaita äitejä ja hieman myöhemmin, kesän korvalla, valmistuvia heidän upeiden saavutustensa kunniaksi. Ja miksi emme juhlistaisi myös kevättä! Kevät on ihanaa, auringontäyttämää aikaa. Se on mielestäni hykerryttävän jännittävä vuodenaika. Tuolloin kesän suunnitelmat ovat vasta edessäpäin ja talvi on jäänyt taas taakse. Valo lataa meidät energialla ja tapahtumien joukosta valitsemme kalenteriimme juuri niitä elämyksellisiä kesäsuunnitelmia, jotka jäävät ikuisesti mieleemme. Täällä kevään ensimmäinen tapahtuma on jo merkittynä kalenteriin.

Rakastan hankkia läheisilleni elämyksiä lahjaksi. Etenkin jos lahjansaajalla ei ole tiettyä lahjatoivetta tai hän vastaa esitettyyn kysymykseen lahjatoiveista klassisella vastauksella ”en tarvitse mitään, minulla on jo kaikkea”, päädyn monesti sujauttamaan lahjakuoreen jonkin elämyksen. Erilaisia elämyksiä ja kokemuksia kun ei mielestäni ikinä voi kartuttaa muistojensa reppuun liikaa. Monesti nämä lahjat ovat myös niitä, jotka jäävät erityisen hyvin mieleen, sekä lahjansaajalle että sen antajalle. Etenkin, jos lahjasta päästään nauttimaan yhdessä.

Tulevana sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joka onkin mielestäni erinomainen tilaisuus muistaa läheisiä. Lähipiirissäni on useita upeita äitejä, jotka haluaisin kuorruttaa kukkasin ja tarjota heille hengähdyshetken arjesta. Ja Tampere-talon tapahtumakalenterista löysinkin täydellisen tavan toteuttaa suunnitelmani! Tunteita ja tietoa-tapahtumasarja tuo lavalle kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallion lisäksi upeita artisteja. Tapahtumia on yhteensä neljä ja kukin ilta on teemoitettu eri aihepiirien ympärille. Tapahtumasarjan aloittaa sunnuntaina 15. toukokuuta Tampere-talon Isossa salissa Rauhan ilta, jolloin lavalle Maaretin lisäksi astelee taidokas Club for Five. Sanoja, artistien tulkintoja, oivalluksia ja ymmärrystä, tätä kaikkea on illan aikana luvassa. Kuulostaa juuri sellaisesta kattaukselta, jota itsekin nyt tarvitsen pysähtyäkseni hektisen kevään keskellä.

”Jokaisessa illassa käsitellään teemaa erityisellä tavalla, joka jää sinuun soimaan pitkäksi aikaa.”

En epäile tätä hetkeäkään. En malta odottaa sitä hetkeä, kun istahdan katsomonpenkkiin rauhoittumaan. Tunteita ja tietoja-illat  kokoavat yhteen taidokkaasti musiikin, sanat, tiedon ja kokemuksellisuuden ja antavat katsojalle paljon. Tapahtumasarja jatkuu syksyllä 28.8. Tuulensuun Palatsissa Toivon merkeissä, jolloin Maaret Kallion kanssa lavalle nousee Waltteri Torikka. Syyskuussa syvennytään Rakkauteen, kun Tuulensuun Palatsin lavalle astelee musiikkivieraaksi Knipi ja tapahtumasarja huipentuu joulukuussa Isossa salissa Elämään. Tuolloin Maaretin kanssa elämän suuria kysymyksiä puntaroi Mikko Kuustonen.

Päädyit sitten hankkimaan äitienpäivälahjaksi liput Rauhan, Toivon, Rakkauden tai Elämän iltaan (tai vaikka niistä jokaiseen!), olen varma siitä, että lahja tuo mukanaan elämyksen, joka ei unohdu.

Tampere-talon lipunmyynti palvelee tiistaista keskiviikkoon klo 9–17, torstaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–17. Nappaa siis kukat kainaloon ja tee visiitti Tampere-taloon ennen kuin suuntaat äidin luokse. Sujauta lahjaliput kukkien sekaan ja yllätä äiti ainutlaatuisella lahjalla.


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.