KUN KIRJAT SAAPUVAT TAMPERE-TALOON

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ : TAMPERE-TALO //

Puhuin viime viikolla ystäväni kanssa joulusta. Hän tietää minun olevan kova jouluttaja ja keskustelun lomassa hän kysäisi mikä kaikista jouluperinteistämme on se oma suosikkini. Mahdotonta nimetä vain yhtä, mutta eräs vuosien varrella muovautunut tapa on minulle todella tärkeä. Jouluaaton kääntyessä jo jouluyön puolelle, hiivin konvehtirasian ja glögimukin kanssa sohvalle joulupyjamassani ja avaan upouuden lahjakirjan. Joulukuusen valaistessa olohuonettamme, tunnelmoin ja nautiskelen hetkestä uuden kirjan parissa. Oleellista toki on, että joku läheisistäni on piilottanut pakettiini kirjan. Pelaan yleensä varman päälle, ja hankin joulun alla itse itselleni kirjan tai pari. Yhden niistä säilytän varmuuden vuoksi lukemattomana aattoon asti niin, että voin tunnelmoida jouluyönä sen parissa, jos Pukki ei olekaan lukenut toivelistaani tarkasti. On sanomattakin selvää, että hankin myös itse paljon kirjoja joululahjaksi. Mieheni tietää ja luottaa saavansa minulta kirjan joka joulu, myös lähipiirin pikkurakkaita hemmottelen aina kirjapaketein. Raapustelen kirjoihin omistuskirjoituksia ja toivon, että kirjat ovat osana monen monia tulevia iltasatuhetkiä.

Tänä vuonna kirjalahjojen hankkiminen on tehty minulle ja monelle muulle äärimmäisen helpoksi. Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 valtaavat nimittäin Tampere-talon joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna ja koko suvun joululahjakirjat löytää siis saman katon alta tapahtuman aikana. On aika juhlia kotimaista kirjallisuutta, kuunnella paneeleita ja luentoja, tutustua yli sataan näytteilleasettajaan, shoppailla Sorsapuistosalin valtavassa kirjakaupassa ja ja..! Tampere-talo on kokonaisuudessaan Kirjafestareiden käytössä. En malta odottaa.

Festarit starttaavat lauantaina 4.12., ja ohjelmaa riittää valtavasti molemmille päiville. Kävin läpi tarkasti Kirjafestareiden ohjelmaa ja näillä näkymin tulen viettämään Tampere-talossa koko viikonlopun. Dekkarisali Maestrossa toivon tapaavani lauantaina Leena Lehtolaisen (oi kunpa saisin omistuskirjoituksen uusimpaan kirjahankintaani, Joulupukin suudelmaan!) ja Seppo Jokisen, sunnuntaina suuntaan Aamulehti-saliin kuuntelemaan Rosa Liksomin kirjailijahaastattelua. Pienen kylän tytöstä ja Lapin sodasta kertova Väylä (*saatu kustantamolta pr-näytteenä) oli todella vaikuttava lukukokemus! Opus 1:ssä pääset rentoutumaan satuhetken parissa, Opus 2:ssa pelataan tasatunnein Murhamysteeri-pakohuonepeliä. Vuoden Luontokuvat-näyttelyyn voit tutustua Sopraanon aulassa ja löytyypä festareilta myös Peppi Pitkätossu-juhlanäyttely.  Viiniä nääs!-tapahtumassa voi käydä kirjaostosten lomassa testailemassa joulun punaviinejä ja jos osut paikalle lauantaina puolenpäivän jälkeen, käyhän katsomassa, kuka voittaa tänä vuonna Aamulehden jakaman Tulenkantaja-palkinnon.

Nähtävää ja koettavaa on meille kirjafaneille järjestetty niin paljon, että taidanpa suosiolla kirjata ylös tärpit puhelimeen ennen paikalle suuntaamista, että en vain unohda mitään. Aion pitää silmät auki hurmaavien lastenkirjabongausten saralla ja haluaisin hemmotella luontoa rakastavaa äitiäni jouluna jollakin upealla tietokirjalla. Kirjojen ympärille on ihana keksiä erilaisia joululahjoja. Jouluisen pokkarin kylkeen voi sujauttaa pakettiin vaikkapa kylpypommeja, isälle voi dekkarin kera ojentaa pehmoiset pörrösukat ja ideoista paras on ehdottomasti antaa läheiselle liput Kirjafestareille jo etukäteisjoululahjaksi – näin pääsette viettämään yhteistä aikaa jo ennen joulua kirjojen parissa ja kierroksen jälkeen on ihana istahtaa glögille Tuhtoon!

Kirjafestareita odotellessa voit kahlata läpi omia lukuvinkkejäni Lukutoukkailua-tägin takaa ja lisää fiilistelyä näistä joulun odotetuimmista festareista löydät vielä tänään Instagramini storyista. Kirjahyllyjen välissä nähdään!

Ps. Muumipeikko pyysi kertomaan, että Kirjamessujen liput sisältävät pääsyn myös Tampere-talossa sijaitsevaan maailman ainoaan Muumimuseoon!


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.