TALVINEN TAMPERE VAIHTUI LOISTELIAASEEN LAS VEGASIIN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ TAMPERE-TALO & NOORANAPPILA.FI //

Tähtiä, taikaa ja tunteita; nämä adjektiivit nousevat välittömästi mieleeni miettiessäni eilistä iltaa. Jätin näet loskaisen ja liukkaan Tampereen hetkeksi taakseni ja vietin maagisen illan 1930-luvun värikkäässä ja villissä Las Vegasissa. Yhdessä muun muassa Paminan, Taminon, Papagenon, Papagenan ja lavalla hurmanneiden nuorien kykyjen kanssa. Kietouduin kimalluksen, fantasian ja huumorin pauloihin jo ensimmäisellä puolikkaalla niin tiiviisti, että en olisi malttanut lähteä tauolle lainkaan. Nautin jokaisella solullani huippusolistien upeasta taidosta viedä tarinaa eteenpäin ja W.A. Mozartin nerokkaasta musiikista, joka soi taidokkaasti Tampere-talon arvokkaassa miljöössä.

Tampere-talo on kyllä paikkana uskomaton. Se tarjoaa kävijälleen mahdollisuuden tutustua kulttuuritarjontaan niin kattavasti, että ohjelmaa selatessa välillä jopa hämmästyy siitä, kuinka paljon tuolla legendaarisella maamerkillä onkaan meille tarjottavaa. Elämyksiä, sitä tuo talo on pullollaan. Kävin elämäni ensimmäistä kertaa oopperassa vuonna 2016, kun pääsin tutustumaan ystäväni kanssa oopperan kulisseihin. Se oli upeaa, en unohda sitä ikinä. Tuolloin minulle valkeni, kuinka monia ammattilaisia vastaavan elämyksen henkiin herättäminen vaatiikaan. Lukuisia alansa ammattilaisia, lukuisilta eri aloilta. Sydäntä lämmittääkin niin kovin se, että pääsemme jälleen nauttimaan näiden ammattilaisten kovan työn tuloksista. Oli ihanaa jälleen istahtaa katsomon penkkiin.

Jos et ole vielä koskaan käynyt oopperassa, olen varma, että juuri Taikahuilu on erinomainen valinta tutustuttamaan sinut tähän upeaan maailmaan. Oopperan esityskieli on suomi ja se myös tekstitetään suomeksi. Juoni kuljettaa mukanaan ja upea lavastus ja kaunis puvustus ovat nekin osa elämystä, jota ei voi katsoa huokailematta ihastuksesta.  Esityksiä on jäljellä vielä viisi, joten jos haluat taikoa talvilomaasi elämyksen, joka kulkee sydämessäsi loppuelämäsi ajan, klikkaahan liput ostoskoriin. Kuuntelin tarkoin korvin katsomon nuorimpien kommentteja oopperasta, ja sydämeni suli, kun kuulin erään prinsessamekkoisen lapsukaisen tokaisevan innoissaan: ”Olipa kivaa!” Ja hei, oopperaan ei tarvitse saapua iltapuvussa, tule omana itsenäsi. Näin minulle tokaistiin jo tuolloin vuonna 2016, kun pohdin kulissikierroksella ääneen sitä, kuinka katsojan tulisi oopperaan pukeutua. Toki prinsessamekotkin ovat sallittuja.

Kun istahdin katsomon penkkiin olin vielä siinä oletuksessa, että pian lavalla edessäni avautuva maailma olisi minulle entuudestaan tuntematon. Mitä vielä, kun Yön kuningattaren aaria helähti ilmoille, suunpielet nousivat hymyyn ja jähmetyin ihastuksesta paikoilleni. Voin vaikka vannoa, että sinäkin tunnistat nuo sävelet, vaikka ooppera olisikin genrenä sinulle vielä vieras. Ja miten upeaa olikaan kuulla ne Tampere-talossa, Tampereen kulttuuritarjonnan ytimessä, livenä, omalla paikallaan istuen, Taikahuilun satumaisen maailman avautuessa silmieni edessä.

Kun lohikäärme lennähtää lavalle aikeissaan hotkia prinssin välipalakseen, olet takuuvarmasti jo koukussa.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.