KUN KOTI ALKOI KUKKIA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Puutarhurintaitoni on viime aikoina laitettu todelliseen testiin, kun tarjosin jokin aika sitten kodin useammallekin uudelle viherkasville. Läheisemme nukkui pois loppukesästä, ja hän oli kasvien kanssa todellinen taituri. Sain hänen kasvinsa toistaiseksi meille ja olenkin pyrkinyt parhaani mukaan hellimään ja hoitamaan näitä aarteita. Kuten tiedätte, rakastan kasveja ja viherkasvit ovat meille aina tervetulleita, ongelmia aiheuttaa lähinnä se, että en ole kovin taidokas niitä hoitamaan. Viime kuukausien aikana olen kuitenkin huomannut sen, että tässäkin lajissa harjoittelu tekee mestarin. Voinkin taputtaa itseäni olalle todeten, että jokainen hoidokeistani kukoistaa tällä hetkellä upeasti. Jes, hyvä minä!

Sen lisäksi, että olen pitänyt huolen siitä, että kasvit saavat tarpeeksi valoa, olenkin tankannut tietoa niiden kastelusta ja pyrkinyt luomaan niille mahdollisimman mukavat kasvuolosuhteet. Hankin jopa K-Raudasta maailman suloisimpia kastelijoita: Scheurichin Bördyt ovat käteviä (ja söpöjä!) kasteluapuja. Vettä tihkuu keraamisesta kasteluosasta kasville sitä mukaa, kun se vettä tarvitsee. Saatavilla on erikokoisia lintusia erikokoisille kasveille ja värivalikoimaakin linnuista löytyy.

Pääasia on tietysti se, että kasveilla on mukavat ja valoisat oltavat, mutta toki haluan niiden istuvan myös kauniisti sisustukseemme. Kuvissa näkyvälle palmulle löysin mitä kauneimman ruukunsuojan Prismasta ja toistaiseksi se löysi paikkansa rakkaan keinutuolini vierestä. Olohuoneessamme on valtavat ikkunat, joista tulvii valoa sisään ja huomasin samaisen kasvin nauttivan kesällä myös ulkoilmasta, kun nostin sen ulos koristamaan terassiamme. Nyt palmu asustelee taas sisällä, parhaalla paikalla.

Kuinka palkitsevaa onkaan huomata kehittyvänsä hommassa, jossa on kuvitellut omien taitojen olevan olemattomat. Toivokaamme, että kukoistus jatkuu myös pitkän ja pimeän talven yli.

// Eimi-keinutuoli saatu (2018).


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.