KOLME VINKKIÄ AURINGONKUKKAPELLOLLA KUVAAMISEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | kauneus

auringonkukkapelto tampere 2021auringonkukkapelto tampere 2021auringonkukkapelto tampere 2021

Elämme elokuun viimeisiä päiviä, ja se tarkoittaa sitä, että Instagram-feedimme alkavat pikkuhiljaa muuttua keltaisiksi. Auringonkukkia siellä, auringonkukkia täällä! Auringonkukkapellon metsästämisestä ja siellä kuvaamisesta on omalla kohdallani tullut jo hauska perinne, enkä halunnut jättää kukkameressä poseeraamista tänäkään vuonna väliin. Osuimme pellolle keskipäivän auringon paahtaessa kuumimmillaan ja kuten joka vuosi, tälläkin kerralla valtavan auringonkukkapellon näkeminen veti sanattomaksi. Kerta toisensa jälkeen upea näky!

// Aurinkoisena päivänä auringonkukkapellolle kannattaa suunnata joko aamulla tai illemmalla. Keskipäivän valo saa auringonkukat hehkumaan upeasti, mutta aiheuttaa samalla myös kuvaamiseen omat haasteensa. Illan pehmeä valo on suosikkini. Näitä kuvia otettaessa halusin testailla nimenomaan keskipäivän valoa, mutta ikisuosikkini auringonkukkakuvista ovat nämä vuoden 2018 kuvat, jotka kuvattiin pellolla myöhään illalla. Pehmeä valo saa kukat hehkumaan keltaisinaan.

auringonkukkapelto pirkanmaa 2021auringonkukkapelto pirkanmaa 2021

// Auringonkukkamereen on ihana sukeltaa, mutta varaudu siihen, että pellolla on paljon pörriäisiä kimalaisista amppareihin. Esimerkiksi tällä pellolla oli auringonkukkien joukossa myös polvenkorkuisia hunajakukkia, jotka olivat täynnä innokkaita ötököitä. Anna pörriäisten pörrätä rauhassa ja suojaa omat jalkasi pitkin housuin.

// Kunnioita auringonkukkapeltoa, ja kulje vain jo valmiiksi tehtyjä polkuja. Hyviä kuvauspaikkoja löytyy taatusti matkan varrelta ja näin auringonkukat säilyvät ilonamme pidempään. Peltojen reunoilta löytyy myös monesti ohjeistusta siitä, saako kukkia kerätä omaksi iloksi maljakkoon. Ennen kuin alat saksia kukkia matkaasi, varmista onko se ok.

Onko joku onnistunut kulkemaan auringonkukkapellon ohi ottamatta kameraa esiin? Minulta ei tämä haaste onnistuisi. Aurinkoisia kuvaushetkiä!


Posted in kauneus and tagged , by NOORA.