NOORAN NACHOPELTI – NAPPAA RESEPTI TALTEEN!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

nachopelti

Olen aina kuvitellut nachopellin tekemisen olevan jotenkin hirvittävän hankalaa, ja sotkuista. Olen olettanut sen olevan myös sellaista mättöruokaa, joka sopisi lähinnä viikonloppuun. Voi kuinka väärässä olinkaan. Eilen koitti se päivä, kun täysin oman inspiraation varassa laitoin ostoskoriin tuotteita, joiden kuvittelin sopivan erinomaisesti tähän ruokalajiin. Vartin puurtamisen jälkeen, keittiössäni valmistui jotakin niin herkullista, että päätin jakaa reseptin myös teidän kanssanne. Kas tässä, nachopelti by Norppa!

NACHOPELTI by Noora (n. 3 annosta)

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kypsennä noin 400 grammaa jauhelihaa pannulla ja mausta liha valitsemallasi mausteseoksella. Itse nappasin kaupan hyllyltä Santa Marian Tex Mex Taco Spice Mixin, josta käytin jauhelihan maustamiseen noin puolet. Saman asian ajaa toki lihan maustaminen oman mielensä mukaan maustehyllyn antimia käyttäen (testaa esim. chiliä, juustokuminaa, suolaa, pippuria..). Kaada mukaan pannulle myös papusekoitus – Pirkan papusekoitus suolaliemessä toimi mainiosti!

Levitä noin 200 grammaa tortillachipsejä (itse käytin K-Menun Tortillachips-pussia) leivinpaperille ja kaada jauheliha tasaisesti niiden päälle. Kaada lihan päälle tasaisesti salsakastiketta (esim. Santa Marian Salsat käyvät hyvin). Itse jätin juustokastikkeen kokonaan nachopaistoksestani pois, mutta salsan lisäämisen jälkeen, suosittelen juustonystävien kaatavan päälle myös lorauksen kastiketta.

Lopuksi juustoraastetta päälle ja uuniin vajaaksi kymmeneksi minuutiksi lämmittelemään!

nachopeltinachopelti

Paistosta on helppo lusikoida lautaselle ja suosittelen tekemään sen kylkeen myös raikkaan salaatin. Lautasellani oleva annos oli lopulta jopa melko fresh, kun kokosin sille niin salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua, avokadoa kuin guacamoleakin. Päälle heitin vielä kourallisen cashew-pähkinöitä! Nachopeltejä on olemassa varmasti niin paljon erilaisia kuin on sen tekijöitäkin, joten suosittelenkin testailemaan paistoksessa rohkeasti erilaisia makuja. Onko joku koittanut tehdä tätä kanasta? Syön harvoin itse jauhelihaa ja valitsenkin lautaselleni miltei mieluummin aina kanaa – kaiketi kanasuikaleetkin toimivat tässäkin ruuassa erinomaisesti?

Herkullisia hetkiä keskiviikkoosi – toivottavasti maistuu, ja jälkkäri-idikset voit käydä muuten poimimassa talteen täältä! <3

Ps. Tuo Chupa Chups-limppari maistui aaaaaivan tikkarilta. Törkeen hyvää.

nachopeltinachopelti


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.