AAMUPALAKOUKUTUS

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Aamuni ei ala ilman kaurapuuroa. Ikinä. Reissuilla jännitän jo etukäteen, saako hotelliaamupalalta varmasti kunnon puuroa ja aina kun yritän popsia aamuvarhaisella suuhuni leipää tai smoothieta, kadun valintaani viimeistään parin tunnin päästä, kun nälkä alkaa kolkutella. Minä ja kaurapuuro, aamujen parivaljakko, jota ei niin vaan eroteta.

Peruspuuro on kuitenkin nyt löytänyt haastajansa. Ostin ex tempore-ostoksena ruokakaupasta chian siemeniä ja päätin testata, josko niiden ympärille löytyisi resepti, joka toisi vaihtelua aamuihini. Ja kyllä, oi kyllä, kaurapuuro on löytänyt haastajansa.

Sekoita illalla yhteen 2 dl kaurahiutaleita, 2 rkl chian siemeniä,  3 1/2 dl mantelimaitoa ja reilu dl maustamatonta rahkaa (myös turkkilainen jugurtti käy). Chian siemenet ottavat aikaa turvota, joten yö jääkaapissa on tarpeen. Mausta aamiainen ripauksella vaniljasokeria ja syö marjojen tai hedelmäviipaleiden kera. Koostumusta voi notkistaa lisäämällä joukkoon vielä lisää mantelimaitoa.

Sen lisäksi, että sinua odottaa jääkaapissa aamulla erinomainen aamupala, sen valmistamiseen ei kulu kullanarvoisia aamun minuutteja. Tätä puuroa on myös helppo napata mukaan eväsrasiaan jos rauhalliselle aamupalalle pöydän ääressä ei jää aikaa.

Kaurapuuro on löytänyt haastajansa – herkullista viikkoa!


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.