OLIPA KERRAN KESÄPÄIVÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// Aurinkolasit saatu, Shadeshares
Kutsuvieraat-teos saatu, Otava

Olipa kerran kaunis kesäpäivä. Päivä, jonka aikana sain rastitettua pois kesän bucketlistiltäni jo muutaman kohdankin. Oli päikkärit pihakeinussa, oli kirja, jonka ahmaisin miltei yhdeltä istumalta kitusiini. Oli aurinkoa, oli talviunilta heränneet lempparisandaalit viime kesältä. Oli kerrassaan mainio kesäpäivä.

Olen yrittänyt parhaani mukaan sisustaa pihaamme niin, että se olisi käyttömahdollisuuksiltaan mahdollisimman monipuolinen. Pihassa pitää pystyä grillaamaan ja järjestämään kahvittelutuokioita ystävien kanssa, mutta samalla haluan sen olevan kesäkeidas lomapäiviä varten, etenkin, kun tänäkään kesänä ei suuria suunnitelmia lomaa varten ole. Viime vuonna hankittu pihakeinu oli mainio ostos; sen lisäksi, että keinutellessa voi ottaa päikkärit, isohko keinu tarjoaa varjoa lueskeluhetkille. Juuri sellaisille hetkille, joita vietin sunnuntaina. Yksi asia terassilta tosin vielä puuttuu. Haluaisin, että pihastamme löytyisi vielä tilaa tämänkaltaiselle (*ei mainoslinkki) aurinkopedille, johon pääsisi pötköttelemään.

Harvoin enää ehdin lukea kirjoja kerralla kannesta kanteen, mutta viime viikonloppu tarjosi siihen mahdollisuuden peruuntuneiden suunnitelmien vuoksi. Sain juuri samaisella viikolla kustantamolta upean kesälahjan, josta löytyi tämä Lucy Foleyn uutukainen, Kutsuvieraat, jolta uskalsin odottaa paljon kirjailijan esikoisteoksen perusteella. Ja kuinka kiehtova juoni kirjassa olikaan! Kovana Agatha Christie-fanina olen melko nirso dekkareiden suhteen, mutta päätin antaa tälle teokselle mahdollisuuden ja se todella kannatti.

Irlannin edustalla, syrjäisellä saarella, järjestetään häät. Joku kuolee, mutta kuka ja kenen toimesta? Juhlaväki näyttäytyy lukijalle aluksi onnellisina pariskuntina, perheinä, ystävyksinä, mutta kun pintaa raapaistaan syvemmältä, kaunat, kateus, menetykset ja salaisuudet nousevat pintaan. Pinnan alla siis todella myrskyää, aivan kuten saarella muutenkin luonnonvoimien toimesta. Hääväki on ansassa saarella, ja yksi heistä on valmis hirmutekoihin. Hyytävän hyvää tekstiä lukiessani hykertelin tyytyväisyydestä. Kuinka täydellinen kesäpäivä ei todella vaadikaan mitään muuta kuin hitusen lepoa, lämpöä ja kirjan, jota ei malta laskea käsistään.

Lisää tällaisia, kiitos.

Ps. Vaikka auringonottoa en ole enää vuosikausiin harrastunut, se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi ahkera aurinkovoiteiden käyttäjä. Etenkin kasvojeni, kaulan ja rintakehän alueella minulla on kaiken lisäksi runsaasti luomia (vaikka osa niistä jo poistettiinkin), joiden suojaamisesta olen hyvin tarkka. Pellavavaatteet ovat ihanan kevyitä vaatteita kesäpäivään ihoa auringolta suojaamaan, mutta kasvoille olen löytänyt nyt timanttisen luottotuotteen. Guinot’n Sun Logic-sarjan anti ageing-aurinkosuoja kasvoille (SPF30) suojaa tehokkaasti, imeytyy nopeasti ja on äärimmäisen riittoisaa. Lämmin suositus tälle siis!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.