LUKUNURKAN UUSI HELMI & KESÄLLÄ LUETTUA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Mikään ei ole muuttunut koskien sitä etteikö tämä viime viikolla esittelemäni lukunurkkaus olisi edelleen yksi suosikkipaikoistani uudessa kodissamme. Viihdymme siinä itse asiassa niin hyvin, että tarvitsemme pian seinään lukujärjestyksen (–kirjaimellisesti), josta näemme kumman vuoro on pehmeän tuolin syleilyyn istahtaa ja hengähtäa hetkeksi. Hassua, että valaisinta ja pikkupöytää lukuunottamatta kaikki tämän kohdan tuotteet ja asiat olivat jo vanhassa kodissamme, mutta tänne ne sopivat vielä paremmin kuin edelliseen osoitteeseen.

Pienen lisähankinnan tein kuitenkin vielä mukavuussyistä nurkkaukseemme. Nojatuoli on sen verran ryhdikästä tekoa, että jalat on tästä lähtien mukava nostaa Veke.fi:stä ostamani rahin päälle lepäilemään. Harmaa, samettinen, House Nordic Ejby Pouf-rahi täyttää tämän tehtävän täydellisesti. Tämä on muuten hyvä osoitus siitä, että oikeastaan vasta käytäntö näyttää parhaiten sen, mihin kohtaan mikäkin asia ja esine kannattaa sijoittaa. Kuvittelin viime viikolla, että tämä paikka ei enää muutoksia kaipaa, mutta niinpä vaan lukuhetkeni osoittivat luuloni vääriksi. Itse sisustan kotiamme nimenomaan sillä ajatuksella, että siellä olisi hyvä asua.

Liekö syynä lukunurkkaus vaiko tarve rentoutumistuokioille muuttorumban keskellä, mutta pari kirjaakin olen ehtinyt ahmaista kitusiini parin viikon aikana. Koska monet ovat kertoneet poimineensa lukuvinkkejä blogistani talteen, jaettakoon samassa yhteydessä vielä pari kevyempää kirjavinkkiä, jotka molemmat sopivat leppoisiin kesäpäiviin ja lomahetkiin.

Sophie Kinsella, Varsinainen talousihme (WSOY, 2018)

Kepeä, huvittava, sopivasti ennalta-arvattava. Uraohjus Samantha Sweetingin ura kokee yllättäen valtavan mahalaskun, mistä seuraakin urakeskeiselle nuorelle naiselle melkoisesti päänvaivaa. Ja kovin yllättävä alanvaihto. Cityn keskeltä maaseudulle päätyvä Samantha oppii itsestään uutta rakkauden, hämmentävien käänteiden ja uusien oppien myötä ja huomaa pian, että aiempi täydellinen elämä, ei ehkä sittenkään ollut niin täydellistä. Onnen voikin löytää asioista, joista sitä ei ole aiemmin tajunnut edes etsiä. Tarina vie Samanthan huippujuristista taloudenhoitajaksi ja opus onkin taattua Kinsellaa, joka ei petä Himoshoppaaja-fanien luottamusta tälläkään kertaa.

Kenelle: Hänelle, joka harkitsee uranvaihtoa, hänelle, joka kokee junnaavansa elämässä paikoillaan ja hänelle, joka kaipaa uusia haasteita.

Minne: Riippumattoon tai altaanreunalle.

Jill Santopolo, Valo, jonka kadotimme (Otava, 2019)

Tämä kirja odotti sopivaa hetkeä kirjahyllyssäni pitkään. Olin lukenut siitä ylistäviä arvosteluita ja odotin siltä paljon. Toki rakkaustarinaa, mutta eritoten sellaista rakkaustarinaa, joka kietoisi matkaansa eikä päästäisi pois ennen kuin kirja on luettu loppuun. Juuri niin siinä lopulta kävi. Lucy ja Gabe pitävät toisistaan huolta juuri silloin, kun maailma on kaaoksessa New Yorkin terrori-iskujen aikaan ja tuo yhteys säilyy nuorten elämässä vuodesta toiseen, vaikka polut vievätkin heitä eri suuntiin, tuoden heidät kuitenkin myös samoihin tienristeyksiin toisinaan. Tarina tulvi rakkautta, mutta oli samalla myös melko kipeääkin luettavaa. Haikeaa ja kaunista, samalla sydäntäsärkevää. Tämä on kaukana höpöhöpö-genrestä ja kirja tarjoaa täydellisen lukuhetken keskelle kiireiden täyttämää arkea.

Kenelle: Hänelle, joka rakastaa edelleen häntä, joka pääsi joskus karkuun, hänelle, joka uskoo siihen, että meille kaikille on tässä maailmankaikkeudessa ”se oikea” ja hänelle, joka toivoo kaikille parasta.

Minne: Sadepäiviin ja hetkiin, jolloin olet ihan yksin.

Näiden kirjojen myötä lukemattomien kirjojen pino pieneni huomattavasti yöpöydälläni. Mutta toki muutama jäi vielä hyllylle odottamaan lomaakin. Joko sinä olet seikkaillut Talousihmeen kanssa tai kokenut raastavaa rakkautta Lucyn ja Gaben kanssa?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.