VAALEANPUNAINEN JOULUTARINA, JONKA HALUAT LÖYTÄÄ KUUSEN ALTA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

KIRJA SAATU // WSOY.

10 x sokkotreffitashley elston10_blind_dates_ashley_elstonwsoy ashley elston

Tämä vaaleanpunaisen hattaraisella kannella varustettu kirja sopii jouluun kuin punainen nenä Petterin kuonoon. Se on juuri niin hurmaavaa, jouluisaa ja ihanaa luettavaa kuin jo kannen perusteella voit kuvitella. Epäilin hieman voiko kannen maininta ”Kuin Let it snow! ja Love, Actually yhdessä paketissa!” pitää paikkaansa, mutta kirjaa ei tarvinnut lukea kuin pari kappaletta eteenpäin kun jo allekirjoitin tuon lauseen täysin. Juuri tätä lukuelämystä kaipasin marraskuun mörköpimeisiin.

Kuin itsestään, olin pian osa Sophien kaveriporukkaa. Ashley Elstonin 10 x Sokkotreffit-jättipokkari kategorisoidaan nuortenkirjaksi, mutta minun on myönnettävä, että en tiennyt tätä ennen kirjaan tarttumista. Se, että ahmaisin kirjan hammasleikkauksesta toipuessani parissa päivässä kertonee siitä, että Sophie vei mukanaan myös 33-vuotiaan lukutoukan. Sanomattakin on selvää, että lukioikäinenkin Noora olisi rakastanut tätä kirjaa.

Sophien maailma murtuu juuri joulun alla, kun suhde poikaystävän kanssa päättyy eroon. Niinpä Sophien joulusuunnitelmat ottavatkin uuden käänteen, kun hän suuntaa joulunviettoon amerikkalais-sisilialaisen sukunsa luokse. Ja tätä sukua riittää! Serkut, tädit, enot ja lapsuudenmuistot on kaikki koottu isovanhempien katon alle ja arvaatkin jo varmaan, että Sophien erosta kuullessaan, jengi laittaa tuulemaan. Isoäiti saa kuningasajatuksen ja yhtäkkiä 10 sukulaista saa kukin järjestää sydänsuruista kärsivälle Sophielle sokkotreffit. Sounds fun, right? Kaikki taidamme muistaa sen poskia kuumottavan tunteen, kun sukulaiset ja tuttavat sukujuhlissa kyselivät rakkauselämästämme.

wsoy ashley elston 10 blind dates

Pian Sophie löytää itsensä vaihtuvien deittien kera niin joulukuvaelmasta kuin jääkiekkomatsin aitiostakin, mutta takana kaihertaa huoli isosiskosta, jonka esikoinen on saapumassa toisaalla maailmaan huolestuttavissa olosuhteissa. Deittailu pitää kuitenkin Sophien kiireisenä ja nostaa esiin tunteita, joita hän ei aiemmin ollut tunnistanut itsessään. Loppuratkaisun arvaa jo kirjan puolessa välissä, mutta haittaneeko tuokaan? Lumenkuorruttamassa joulutarinassa asioiden pitääkin mennä juuri niin kuin kaikki salaa toivomme.

Kolmekymppisen tämä kevyt ja kultainen tarina vie takaisin teini-ikään. Olisinpa löytänyt juuri tämän rakkaustarinan kuusen alta jouluna yläaste- tai lukiovuosinani. Olenkin melko varma siitä, että lähipiiristäsi löytyy joku, joka viettäisi mielellään Sophien kanssa joulua.

Nyt siis Joulupukit kuulolla, tämä kirja tuo jouluun juuri sopivan ripauksen rakkautta. Ja glitteriä.

Psst. Huomasin juuri, että sokkotreffejä myydään Adlibriksessä alennuksella (// ei mainoslinkki)! ;)

10 x sokkotreffit


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.