MAANANTAIKIHARAT (JOTKA KESTÄVÄT MONTA PÄIVÄÄ!)

CURIOUSER & CURIOUSER | kauneus

remington pearl wandghd heat protect spraysauvakiharrin kiharat

Arkiaamuisin käytettävissäni on hiustenlaittamiseen korkeintaan kymmenen minuuttia. Mieluummin vähemmän. Siksi suoritankin hiustenpesun aina poikkeuksetta illalla muutaman päivän välein ja pyrin nukkumaankin hiukset letillä tai sotkunutturalla niin, että aamulla leijonanharjani on edes tavalla tai toisella kurissa. Jo vuosikymmen sitten rakastuin palavasti Remingtonin sauvakihartimeen, siihen suippomalliseen, josta näemmä olen tehnyt kiharatutoriaalin myös blogini puolelle vuonna 2014. Tuo samainen kiharrin on minulla edelleen täysin toimintakuntoisena, mutta sen käyttö on jäänyt vähemmälle, sillä nykyään koen hieman loivemmat kiharat enemmän omaksi jutukseni. Siksi olinkin innoissani, kun joulupaketista paljastui samaisen brändin Pearl Pro Curl, kiharrin, jolla suurempien kiharoiden tekeminen onnistuisi hetkessä.

Entiseen kihartimeeni verrattuna, tämä uutukainen (joka on siis ollut kyllä jo ikuisuuden markkinoilla!) on tasapaksu. Halkaisija on täydellinen upeiden kiharoiden tekemiseen ja sen käyttäminen on helppoa. Mukana tulee hansikas, joka pitää huolen siitä ettet polta näppejäsi ja lämpötilaa pystyy säätämään. Ja toden totta, maanantaiaamuna tehdyt kiharat kestävät parhaimmillaan useamman päivän ajan – etenkin silloin, kun vastassasi ei ole loskasade, kuten allekirjoittaneelle saattoi tänään käydä..

Kuten olen jo aiemminkin kertonut, lämpösuojista suosikkini on tällä hetkellä ghd:n Heat Protect Spray (//*saatu). Varsinaista kiharoiden kestävyyttä lisäävää tuotetta en käytä, mutta teen monesti kiharat jo aiemmin suoristettuun hiukseen, ja koenkin tämän edesauttavan kauniin ja ”sileän” kiharan syntymistä. Hiukseni ovat paksuhkot, mutta sauvakihartimella niiden kihartamiseen ei kulu kuin hetki. Harjaan hiukset auki ja sileiksi, jaan hiukset noin kuuteen eri osioon ja alan kiertää hiuskiehkuraa puikon ympärillä sauvakihartimen keskikohdasta alaspäin ja odotan puoli minuuttia. Tämän jälkeen annan kiharan jäähtyä kunnolla. Lopuksi suihkutan kutreille kauttaaltaan hiuslakkaa. Tällä hetkellä käytössäni on Biozellin Super Strong Hairspray ja tämän lakan on todettava olevansa nimensä veroinen tuote. Lopuksi kampaan kiharat auki Balmainin leveäpiikkisellä kammalla ja tarvittaessa käytän harjaa viimeistelemiseen. Tyveä monesti tupeeraan sen verran, että lopputulos on kauttaaltaan kuohkea.

Seuraavana päivänä sen sijaan virkistän kampaustani kuivashampoon avulla ja monesti vasta tuolloin kiharat kannattaakin harjata kunnolla auki kakkospäivän upeaa lookia varten. Mikäli sen sijaan olet osunut siihen loskasateeseen ja kiharasi ovat vinksin vonksin, ovat vanhat kiharat myös erinomaista rakennusainetta lettikampauksille. Sauvakihartimella on myös helppo tehdä nopeita korjauksia suoristuneille osille.

Huonot hiuspäivät ovat olleet historiaa joulun jälkeen (kiitos äiti ja iskä lahjasta!) ja olen jälleen innostunut ylipäätään hiuksiani kihartelemaan. Toivon tälle kihartimelle yhtä pitkää ikää ja ahkeraa käyttöä kuin kaapissani olevalle edeltäjälleen. Joulun alla kiharrinta oli kuulemma mahdoton tehtävä löytää mistään, mutta bongasin juuri sitä löytyvän nyt ainakin Gigantin valikoimasta. Mutta nyt hiukset hulmuten kohti uutta viikkoa!


Posted in kauneus and tagged by NOORA.