KUN SADUT HERÄSIVÄT ELOON

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

disneyland parisdisneyland parisdisneyland paris

”That’s the real trouble with the world, too many people grow up.”

Hyvin sanottu Walt. En oikein tiedä mistä aloittaisin tämän postauksen. Olisi tehnyt mieli kertoa teille kaikki videon välityksellä, mutta sitten näyttämättä olisivat jääneet kaikki ne päivän aikana otetut kuvat, jotka eivät kyllä pysty välittämään lähellekään sitä fiilistä, joka Disneylandissa paikan päällä oli. Se oli tainaomaista. Niin taianomaista, että päästin pari liikutuksen kyyneltä, kun näin vaaleanpunaisen prinsessalinnan kohoavan vasten kirkkaansinistä taivasta. Voi jepulis, tästä pikku-Noora aina unelmoi!

Meidän perheessämme on aina fanitettu Disneytä. VHS-kaseteilta löytyivät kaikki klassikot ja pikkuhiljaa olen alkanut koota samaa kirjastoa itselleni DVD-muodossa. Osasimme Roosan kanssa vuorosanat ulkoa, nimesin mummuni kissanpennun Hessuksi ja olin niin kateellinen Roosan Pocahontas-Barbiesta. Disney kuului lapsuuteeni kuin nenä päähän.

Alkaessani miettiä pikkusiskolleni syntymäpäivälahjaa, päähäni pälkähti melko maaginen ajatus. Entäpä jos lähtisimmekin juhlimaan synttäreitämme yhdessä Disneylandiin? Itse olen syntynyt heinäkuun lopulla ja Roosa elokuussa, joten matka ajoitettiin sopivasti synttäreittemme välimaastoon. Roosa oli innolla mukana ja minä selvisin lopulta helpolla lahjapähkäilyssä! Matti otettiin mukaan turvamieheksi, vaikka mies tosiaan ennen reissua vielä luulikin, että yksi Lumikin kääpiöistä on nimeltään Mörkö..

Pariisin Disneylandiin pääsee näppärästi pakettimatkojenkin kautta, mutta itse varasin meille lennot ja hotellin erikseen Pariisin keskustasta ja liput Disneylandiin hankimme ennen matkaa Disneylandin kotisivujen kautta. Valitsimme lipun, joka kattoi molemmat puistot (kyllä, niitä valtavia puistoja on siellä kaksi!) sekä bussikuljetukset keskustasta puistoon ja takaisin. Yksi bussin pysähdyspisteistä oli aivan hotellimme lähellä, joten tämä oli meille erinomainen vaihtoehto. Matka starttasi Operalta ennen yhdeksää ja takaisin puistosta lähdettiin 20.00. Matka kesti vajaan tunnin suuntaansa. Tälläiselle lippupaketille hintaa tuli 99,00 euroa/ per nenä.

Aloitimme päivämme Disneyland Parkista, jossa siis tuo satulinnakin sijaitsee. Alue salpaa hetkeksi hengityksen. Jokainen yksityiskohta on tarkasti harkittu, henkilökunta pukeutunut upeasti, alue on siisti ja viihtyisä ja saat heti sisäänkäynniltä mukaasi kartan, jonka kanssa suunnistaa. Disneyland Park on jaettu eri alueisiin, joten haluat sitten nähdä prinsessoita tai seikkailla Indiana Jonesin tapaan, jokaiselle löytyy jotakin. Me päätimme heti aluksi lähteä jonottamaan Big Thunder Mountain-vuoristorataan, joka taitaa olla puiston tunnetuin laite. Tästä laitteesta näittekin kiljuvaa videomateriaalia jo aiemmin.

Kunkin laitteen edestä löydät taulun, joka kertoo arvioidun jonotusajan. Me olimme varautuneet paljon pahempaan. Jonotimme korkeintaan puoli tuntia per laite ja vaikka vuoristorataankin jonotusajaksi arvioitiin miltei tuntia, olimme jo pian laitteen kyydissä. Fast Pass-lippuihin emme joutuneet turvautumaan kertaakaan. Karttaan on myös merkitty onko laite leppoisempaan menoon vai huimapäille ja hurjimuksille- tälläiset skippasin suosiolla itse ja jäin Matin ja Roosan laukunkantajaksi ulkopuolelle..

Entä sitten shoppailu? Voih. Niitä puoteja ja putiikkeja on joka paikassa ja rahaa saisi kulumaan vaikka kuinka ja paljon. Yritin pitää järjen mukana ostoksia tehdessäni ja hankin vain pari pientä matkamuistoa, joille on kotonakin käyttöä. Tuo Anna-mekko ei välttämättä olisi kovin montaa kertaa päivänasuissa näkynyt.. Hintataso oli tavaroilla melko korkea, mutta yllätyimme siitä, että erinomainen bagel+ranskikset+juoma-annos ei rokottanut lompakkoa kuin reilun kympin verran. Toki omat eväät olisivat toimineet myös. Vesipullosta saikin sitten paikasta riippuen pulittaa melko monta euroa.

Disneyland Parkin iltapäivä huipentui klo 17:30 huikaisevan upeaan paraatiin. Tämä oli mieletön ja ehdoton päivän kohokohta (tosin illan ilotulitusta emme jääneet katselemaan). En tiedä tarttuiko itseenikin se lasten riemu, mutta olin paraatin ajan aivan fiiliksissä. Yritin tallentaa sitä kameralle, kännykälle ja videolle ja paraatin tunnari, Magic Everywhere, soikin sitten korvissani vielä alkuviikostakin. Sanoinko jo, että se oli mieletön! Blogini Facebook-sivulta löytyy jo pieni pätkä paraatista myös videolta.

Pakko mainita kuitenkin vielä tässä yhteydessä asia, joka jäi vähän harmittamaan. Hahmoja näkyi puistossa todella vähän. Kun innoissani bongasin Tuhkimon vieraiden joukosta, ei hänen kanssaan todellakaan päässyt yhteiskuvaan, vaan henkivartija kiikutti hänet nopeasti pois. Hahmoja olisi päässyt tapaamaan ilmeisesti Meet & Greet-tapahtumien yhteydessä, jossa yhteiskuviakin olisi sitten saanut napsia. Arvaattekin varmaan, että näissä tapaamisissa jonot olivatkin sitten huikaisevan pitkät..

Kun paraati oli ohi, oli meillä vielä pari tuntia aikaa. Suuntasimmekin lopuksi puistoista toiseen, eli Walt Disney Studios-puolelle, jonka kiersimme lopulta vain nopeasti läpi. Nähtävää ja kuvattavaa riitti tälläkin puolella, mutta laitteita emme enää yhtä lukuunottamatta kolunneet läpi. Hyppäsimme kuitenkin erään junan kyytiin, joka kuljetti meidät elokuvien kulisseihin. Pääsimme näkemään kuinka erikoistehosteita luodaan ja näimme muutaman elokuvista tutun ajoneuvon ja rekvisiitan. Tämä oli hauska ja leppoinen lopetus päivälle. Ennen bussikyytiä keskustaan kulutimme vielä loput euromme tuliaisiin Disneyn Villagen suuuuurensuuressa Disney-myymälässä.

Sellainen unelmien täyttymys. Pakko kiittää matkaseuralaisiani, jotka kestivät tälläistä yli-innokasta ja lapsenmielistä matkanjohtajaa kärsivällisesti. Yksi unelma toteutui jälleen ja pakko sanoa, että tämä oli yksi upeimmista kokemuksistani ikinä. Walt olet sinä aikamoinen!

Joko saitte Disneylandista ähkyn, vai vieläkö haluatte nähdä lisää videon muodossa?

Tsekkaa myös:

Lisää kuvia Instagramista : @CURIOUSNOORA
PIRKON PALETILTA: #OOTD Disney-Edition

enkku2

Disneyland, you were more than I could have ever imagined. Thank you for the magical and unforgettable day that I spent there. This princess is so happy. Let the pictures speak for themselves.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.