MANSIKANMAKUINEN ROADTRIP

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Hyviä huomenia sunnuntaihin! Mikäli mietinnässä on vielä, mitä virkistävää ja mukavaa tänä sunnuntaina tekisikään, napatkaahan tästä vinkki talteen. Me suuntasimme lomallamme nimittäin paikkaan, jossa emme vielä koskaan aikaisemmin olleet käyneet. Ja minkä helmen olimmekaan missanneet!

Niitty-Seppälän tila sijaitsee Pälkäneellä ja paikka tarjoaa paljon ihanaa koettavaa kävijälle. Me suuntasimme heti aluksi Kesätorille. Hyllyissä oli toinen toistaan herkullisempia kasviksia ja marjoja ostettaviksi, ja hankimmekin torilta lounastarpeet matkaamme. Myynnissä on muun muassa Niitty-Seppälän tilan viljelemää mansikkaa, perunoita, vadelmia, kaaleja, herneitä, porkkanaa.. Torilta kokoat ostoskoriin hetkessä kesän tuoreimmat herkut!

Kesätorin lisäksi viereisestä rakennuksesta löydät kahvilan, jonka mansikkawienereiden ohi emme yksinkertaisesti voineet kävellä. Istahdimme terassille kahvikuppostemme kera ihastelemaan mansikoilla kuorrutettua maisemaa.

kotieläinpiha pirkanmaamansikanpoiminta pirkanmaa

Kahvihetken jälkeen päätimme vielä piipahtaa Niitty-Seppälän tilan kotieläintarhalla, jonne eläimiä pääsee tervehtimään ilman pääsymaksua. Kotieläintarhan vierestä pienimmät vierailijat löytävät myös leikkipaikan ja kuulinpa huhua, että paikalta löytyisi rohkelikoille myös Peikkoluola – siellä emme Matin kanssa vielä käyneet, täytyy jättää jotain myös seuraavalle vierailulle!

Kotiin ajeltuamme ryhdyin heti ruuanlaittopuuhiin. Tuoreista vihanneksista valmistetut uunivihannekset maistuivat niin herkullisilta! Voisin melkeinpä väittää, että näin hyviä uunivihanneksia en ole ikinä ennen maistanut.

Nappaa siis resepti sekä roadtrip-vinkki talteen! 

niitty-seppälä


Norpan uunivihannekset:

Lohko porkkanaa, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia (myös sipuli, perunat ja parsakaali sopivat joukkoon!) uunipellille ja kaada päälle runsaasti öljyä – itse käytin Keijun yrttiöljyä! Ripottele päälle myös suolaa ja pippuria. Laita vihannekset 200-asteiseen uuniin ja odottele n. 30 minuuttia. Valmista!


kotieläinpiha pirkanmaa


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.