RAUTAROUVA & PARI SUOMINEITOA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Saatte varmasti pian Pariisi-ähkyn. Muistikortillani on postausmateriaalia ainakin kymmeneen Pariisi-postaukseen, mutta haluan jakaa ne kaikki kanssanne! Haluan kertoa teille unohtumattomasta matkastamme, haluan koota teille videoihin huippuhetket Disneylandista ja hehkuttaa vielä muutamaan kertaan kuinka taianomainen tuo kaunis kaupunki onkaan.

Aloitetaan kuitenkin rautarouvasta. Aloitetaan pienestä puistosta Eiffelin takaa, jossa istuin ja odottelin matkaseuruettani Eiffel-tornivisiitiltä. Joo, en mennyt tällä kertaa. Ajatuskin sai jalat nuudeleiksi ja kun tuo huikea kokemus oli jo takataskussa, ostin vain suosiolla kioskista kupin kahvia ja luin puistossa kirjaa. Sain seurata kuinka kaupustelijat häädettiin kerta toisensa jälkeen pois ajojahtien voimin, kun polkupyöräpoliisit kiisivät heidän perässään. Eräs katutaitelija olisi välttämättä halunnut piirtää minut, kun minulla oli niin erikoiset (vaaleat?) hiukset. Kiitos ei. Ei. En osta mitään. Ei. En osta.

eiffeleiffeleiffel

Oletteko käyneet Eiffel-tornissa? Eiffel kuului lauantai-iltapäivän ohjelmaamme, ja osasimmekin varautua siihen, että paikalla täytyy jonottaa ja pitkään. Ensin lippuluukulle, sitten turvatarkastukseen ja sitten torniin, ja sitten tornissa tietysti ylätasanteelle. Roosa sai lipun huipulle 13,5 eurolla (nuoret 12-24) ja Matti maksoi lipustaan 15,5 euroa. Tuolla summalla pääsi siis ihan ylös asti, mutta lippujen hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuinka ylös haluat mennä ja oletko valmis kipuamaan portaita vaiko valitsetko hissin. Nuo minun hurjapääni tulivat tosin alas rappusia!

eiffel

Kaiken kaikkiaan retki yläilmoihin jonotuksineen kesti Roosalla ja Matilla noin pari tuntia. Ei paha, sillä etukäteen arvelimmekin olevamme paikalla pahimpaan ruuhka-aikaan. Ja on sanomattakin selvää, että jonotus ja odottelu on kaiken sen arvoista. Eiffel-torni on Pariisin näkyvin maamerkki ja siellä käyminen ikäänkuin kruunaa koko reissun. Ylätasanteella oli myös sattunut romanttinen kosinta juuri samaan aikaan, kun Matti ja Roosa olivat siellä. Uunituore kihlapari oli saanut raikuvat aplodit ja voisin melkein väittää, että tuon romanttisemmaksi ei kosinta enää muutu. Pariisi. Kesä. Eiffel-torni.

eiffeleiffeleiffel

Itse saavuimme Eiffel-tornille Big Bus-turistibussilla (5, avenue Anatole France, Champ de Mars), johon ostimme lipun yhdeksi päiväksi. Pysäkki on suoraan Eiffelin edessä ja  busseja kulkee ohi tiheään tahtiin. Äärimmäisen kätevä keino tulla Eiffelille kauempaakin, mutta toki sen luokse on helppo suunnistaa kävellenkin. Tuo maamerkki hallitsee Pariisia etkä voi olla näkemättä sitä.

Niin tai näin, tämän nähtävyyden ohi et halua kävellä.

eiffel
enkku2

When in Paris.. Tour Eiffel is one of the things you don’t want to miss when in Paris. This historical and unique landmark is definitely a must-see and it’s so worth waiting in a line. Visiting Tour Eiffel took about two hours on a busy Saturday afternoon. There’s always lots of tourists (and people selling miniature towers..), but you just have to wait and see! The views are magnificent on a sunny day and in the evening and all in all, this is such an important piece of Paris. Remember, a must-see.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.