AAMUKAKULLE SIELTÄ!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

mansikkakakku

Huomenta! Blogisynttäreiden kunniaksi tarjoan tänä aamuna sinulle virtuaalisen siivun maailman parasta kesäkakkua. Ottaisitko sen kanssa teetä vai kahvia?

Oikeasti saatoin syödä tämän kakun jo lauantaina, kun vietin nimipäivääni, mutta kesäkakun resepti täytyy siitä huolimatta jakaa kanssanne. Olen nimittäin kantapään kautta oppinut, että kakun tekeminen ei vaadi tuskanhikeä, lässähtäneitä pohjia tai jauhoshowta keittiössä. Aikaa tämän kakun tekemiseen meni 10 minuuttia. Toiset 10 minuuttia vietin tosin kaupassa aineksia metsästäen.

mansikkakakku

Ostin siis pikkukakun valmispohjan, joka oli valmiiksi siivutettu kolmeen osaan. Kostutin pohjat säilykemandariinien mehulla ja vispasin kerman (kerman joukkoon lisäsin hitusen sokeria). Sisäkerroksiin levitin väliin sekä kermaa että kuningatarhilloa, toiseen kerrokseen lisäsin myös viipaloituja mansikoita ja toiseen säilykemandariinin paloja. Päällystin koko kakun lopulta kermalla. Ei kannata säästellä sen kerman kanssa. Mitä muhkeampi kermakakku sen parempi.

Päälle asettelin mansikanviipaleita kauniiseen kuvioon ja raastoin juustohöylällä Fazerin sinisestä kauniita suklaakiehkuroita kakun päälle. Ja ei, en todellakaan alkanut näperrellä marsipaanikoristeita itse, vaan ostin nekin valmiina. Parilla eurolla löysin marketista koristepaketin, josta löytyi valtavasti kukkakoristeita.

Valmis. Eikä tullut edes hiki.

jälkiruoka mansikat

Jos et kuitenkaan ole kakkuihminen, kerron vielä mihin käytin loput mansikat, koristeet ja Fazerin sinisen. Mansikoiden dippaaminen suklaaseen on ehkäpä yksi maailmankaikkeuden parhaimmista ideoista. Makupari, jossa on kaikki kohdillaan. Kas näin syntyivät blogisynttäreiden herkullisimmat suupalat:

mansikkajälkiruoka

Ensin sulatetaan siis suklaa tasaiseksi seokseksi, jonka jälkeen voit dippailla mansikat siihen. Asettele mansikat vaikkapa leivinpaperin päälle sotkun välttääksesi. Kun suklaa on vielä sulaa, voit ripotella siihen vaikkapa nonparelleja tai käyttää koristeluun kakusta ylimääräiseksi jääneet koristeet.

Suklaa jähmettyy paikoilleen nopeasti, kun laitat mansikat hetkeksi jääkaappiin.

dipatut mansikat

Oliks hyvää?

enkku2

Tomorrow is my blog’s birthday and that’s why I baked a cake for you guys! It is pretty good, I must say. The best summercake is made of strawberries, of course, but you can also make an excellent dessert out of strawberries and chocolate. Just dip those delicious fresh berries into melted chocolate and you are done! So good, oh boy, so good.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.