LUONNOLLISEN MAKEAT KESÄJUHLAT


Kaupallinen yhteistyö: SteviaSweet & Suomen Blogimedia

”Tervetuloa meille! Toivottavasti mahasi sopukoissa kurnii jo nälkä, sillä katoimme valmiiksi juuri parvekkeelle, kesähuoneemme lattialle, piknikin! Nyt herkutellaan ja näyttäisi siltä, että smoothiebaarikin on jo auki! Parveke on siivottu kesäkuntoon, joten nyt on aika toivottaa kesä tervetulleeksi.”

Myönnän olevani melkoinen sokerihiiri. Jätän väliin mieluummin alkuruuan kuin jälkkärin, rakastan irtokarkkipussien täyttämistä lempimakeisillani ja aivan liian monesti makeutan aamupuuroani sokerilla. Jokin aika sitten päätin kuitenkin laittaa stopin herkuttelulle. Vaihdoin irtokarkit marjoihin ja tutustuin toisenlaisiin tapoihin makeuttaa ruokiani. Kun mahdollisuus testata SteviaSweet-tuotteita osui kohdalleni, tiesin, että nämä tuotteet tulisivat nopeasti osaksi arkeani. Ja juuri niin siinä kävi. Stevia, kaloriton ja hiilihydraatiton kasvista saatava luonnollinen makeuttaja korvasi hetkessä keinotekoiset makeutusaineet. Hammasystävällinen uusi tuttavani onkin siis tämän kesäjuhlan päätähti.

Aloitetaan alkumaljalla, jotta saadaan kesäjuhlat käyntiin!

Paloittele blenderiin reilusti vesimelonia. Lisää joukkoon myös hieman jäitä. Viipaloi joukkoon muutama tuore mansikka ja annostele juoksevaa ja kaloritonta SteviaSweet-makeutusnestettä blenderiin n. 15 tippaa. Sekoita. Annostele juoma laseihin, koristele mansikalla ja pillillä. Tarjoile heti.

En osaa juoda teetä ilman hunajaa. Siksi otinkin suurella mielenkiinnolla SteviaSweet-hunajan osaksi teehetkiäni, ja ihastuin tähän prebioottikuitua sisältävään luonnolliseen makeuttajaan heti. Se maistuu hunajalta, se on koostumukseltaan kuin hunajaa, mutta sisältää 50% vähemmän kaloreita kuin tavallinen hunaja. Se soveltuu myös erinomaisesti osaksi niitä rakkaita teehetkiäni, mutta makeuttaa näppärästi myös aamusmoothieni. Saisiko olla kupillinen teetä vai haluatko kenties maistaa SteviaSweet Honey’a osana vihertävän herkullista lempparismoothietani?

Kaada blenderiin maustamatonta soijajugurttia. Lisää mukaan reilu kourallinen pinaattia sekä loraus SteviaSweet Honey’a (puristettavasta pullosta määrää on helppo annostella). Sekoita juoksevaksi. Murentele päälle saksanpähkinää ja nautiskele.


Toki näissä kesäjuhlissa on tarjolla myös trendikkäitä smoothiebowleja, kulhoihin valmistettuja ja koristeltuja smoothieita. Näistä smoothieista tuli tosin niin herkullisia, että ennen kuin ehdimme koristella ne kauniisti, smoothiet katosivat jo parempiin suihin. Elämme juuri marjojen ja tuoreiden herkkujen kulta-aikaa, siksipä näistä smoothieista ei vitamiineja puutu! Smoothiebowlin smoothien kuuluu olla tavanomaista paksumpaa ja ruokaisampaa – joko olet testannut?

Kaada blenderiin maustamaton maitorahka. Lisää joukkoon kaksi desiä puolukoita ja 1 tl SteviaSweet-jauhetta. Stevia-pohjaisessa luonnollisessa makeuttajassa on jopa 90% vähemmän kaloreita kuin sokerissa. Sekoita. Kaada seos kulhoon ja koristele tuoreilla marjoilla ja pähkinöillä.

Nam! Oletko jo kylläinen? Vielä riittää herkuteltavaa! On aika tutustuta kesäjuhliemme katseenvangitsijaan, salaattipedille lennähtäneeseen leppäkerttulaumaan. Bruschettamaiset tarjottavat vievät meidät hetkeksi Barcelonaan, sillä basilikan ja tomaatin yhdistelmä on tuttu makupari Euroopan matkaltamme. Sovelsimmekin yhteen bruschettan ja SteviaSweet-sivustolta löytynyttä basilikakastikkeen ohjetta. Nämä leppäkertut näyttävät ja maistuvat herkullisilta.

Leikkaa patongista n. 3 cm paksuisia viipaleita. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja asettele leivän siivut niiden päälle. Aloita basilikatäytteen teko. Purista tehosekoittimeen puolikkaan sitruunan mehu ja lisää joukkoon runsaasti basilikan lehtiä. Mausta suolalla ja ruokalusikallisella oliiviöljyä.  Lisää joukkoon n. 10 tippaa SteviaSweet-nestettä ja muutama pieneksi pilkottu kirsikkatomaatti. Sekoita. Levitä täytettä patonkien päälle. Halkaise kirsikkatomaatti ensin halki ja sitten vielä kahtia. Asettele siivet paikoilleen ja leikkaa oliiveista leppäkertuille päät ja pisteet. Kiinnitä pisteet esim. majoneesilla.

Joko te nyt lähdette? Kiitos mukavasta ja makoisasta illasta! Toivottavasti viihdyitte ja kemumme hemmottelivat makunystyröitänne. Nähdään taas pian!Posted in and tagged , , by NOORA.