2010 VS. 2015

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Blogini ollessa viidennen ikävuotensa kynnyksellä ei voi todeta muuta kuin sen, että maailma todellakin muuttuu. Blogimaailma varsinkin.

nimetön

2010 : Asukuvat napataan töiden jälkeen ruokakauppakäynnillä auton vieressä parkkipaikalla. Taustalla näkyy liikennemerkkejä, ne ruokakauppaostokset, koiraansa ulkoiluttavia lenkkeilijöitä ja ei se ole niin justiinsa vaikka aurinko porottaisikin suoraan silmiin. Asukin saattaa jo pitkän päivän jälkeen olla vähän rempallaan, meikistä puhumattakaan. Muutama räpsy ja se on siinä. Jos kuvaajaa ei ole saatavilla, peilin kautta otetutkin kuvat kelpaavat. Jos ei taas peiliä ole näkyvillä, voi oman asunsa ikuistaa nostamalla kameran korkeuksiin ja ottamalla itse itsestään kokovartalokuvan.

2015 : Kuvattavaa asua mietitään kauan. Viimeistelty, harkittu asukokonaisuus toimii parhaiten ja kuvaustausta valitaan sen mukaan, mikä sopii asun väreihin ja fiilikseen. Kuvia otetaan parhaimmillaan satoja, joista kelpuutetaan blogiin vain ne parhaimmat. Kuvaus pyritään suorittamaan niin, että valoa on juuri sopivasti. Kuvanmuokkaukseen kuluu enemmän aikaa, kun kuvien tulee istua blogiin harkitusti.

2010 : Bongaat kaupungissa ollessasi jotakin ihanaa ja sellaista, jonka haluat jakaa lukijoittesi kanssa. Kaivat kameran esiin ja ikuistat löytösi muistikortille. Kotona kirjoitat tästä sinua inspiroineesta asiasta postauksen.

2015 : Julkaiset välittömästi jo paikan päältä kuvan ihanasta bongauksestasi Instagramiin. Ei kukaan kuitenkaan jaksa blogin ääreen raahautua, kun Instan kauttakin tämä näin näppärästi onnistuu.

2010 : Kommentointi on huipussaan, kun julkaiset kuvan uudesta juhlamekostasi. Kun kysyt mitä lukijat mekostasi tykkäävät, keskustelu käy välittömästi kuumana ja kommenttiboksi laulaa. Moni kommentoija jättää kommenttinsa perään myös oman bloginsa osoitteen, jotta voit käydä tutustumassa hänen blogiinsa.

2015 : Julkaiset postauksen, jota olet kirjoittanut parhaimmillaan monta iltaa. Olet aiheesta innoissasi, inspiroitunut ja tiedät lukijoittesi joukosta löytyvän taatusti niitä, joita aihe koskettaa. Kommentteja tulee kuitenkin vain kourallinen jos sitäkään.

2010 : Teet kotona maailman parasta makaronilaatikkoa. Arkiruokaahan sitä suurin osa kuitenkin kotona valmistaa, joten otat kuvan ketsupilla kuorrutetusta makaronilaatikostasi, postaat reseptin innolla blogiisi ja se kerää valtavasti kehuja.

2015 : Mutta ei tämä kyllä miltään gourmet-annokselta näytä. Ehkä jos lisäisin päälle persiljanoksan koristeeksi? Nääh. Taidan jättää postaamatta. Netti on muutenkin makaronilaatikko-ohjeita pullollaan.

Myönnän, postaus on hyvin kärjistetysti kirjoitettu, mutta oletteko huomanneet samankaltaisia muutoksia blogeissa? Muutosten tuulet ovat aina tervetulleita, mutta jokin saa minut hitusen kaipaamaan myös viiden vuoden takaista, ehkä jollakin tavoin leppoisampaa blogiskeneä.

En tosin itsekään voisi kuvitella postaavani blogiini huonolaatuisia kuvia tai pikapikaa otettuja asuräpsyjäkään. Seuraanhan itsekin sellaisia blogeja, joissa kuvat on laadukkaita ja teksti sujuvaa. Blogini on siis tahattomastikin muuttunut maailman mukana. Vanhat postaukset saavat lähinnä hymyn huulille, ovathan ne niin kovin erilaisia kuin nykyään. Yksi asia ei ole kuitenkaan muuttunut viiden vuoden aikana; se miten ihanaa on keskustella kanssanne kommenttiboksissa. Erityiskiitos jokaisesta kommentista, jotka olette blogiini jättäneet. Ne ovat tämän harrastuksen suola ja voin kertoa, että bloggaajat arvostavat niitä aivan valtavasti. Aina, kun aikaa liikenee, pyrin siihen, että käyn vastavierailulla jokaisen blogikodissa, jonka nimimerkin takaa sellainen löytyy.

Molempi parempi? Kumpi blogiskene on enemmän sinun juttusi?

enkku2

Some #tbt-pics from the year 2010. I can’t believe I have actually posted those on my blog.. Happy Wednesday everybody!


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.