NEVER FORGET

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

DSC02407 DSC02429 DSC02401

Ei sellaista unohda ikinä. Äiti patisti minut tv:n ääreen heti, kun eräänä syksyisenä iltapäivänä olin saapunut koulusta kotiin. Tv:ssä näkyi jotakin uskomatonta. Valtavankokoinen taivaisiin kurottava pilvenpiirtäjä ja savupilvi, joka tuprusi ulos pilvenpiirtäjästä. Mitä ihmettä oikein oli tapahtunut? Vain hetkiä tuon jälkeen, katselimme tv:stä kuinka kaksi New Yorkin maamerkkiä vajoavat maata kohden vieden mukanaan tuhansia ihmishenkiä. Ei sitä ollut uskoa todeksi.

Koska tapahtuma on ollut niin iso osa New Yorkia viimeisten vuosien ajan ja koska itsekin sen muistan vielä niin elävästi, halusin ehdottomasti New Yorkissa käydessämme vierailla myös paikalla, jossa nuo kaksi valtavankokoista pilvenpiirtäjää vielä joitakin vuosia sitten olivat. Paikalle on noussut niin uusi Freedom Tower kuin 911 Memorial-muistomerkkikin, mutta jo pelkän rakennustyömaan näkeminen nostattaa ihon kananlihalle ja tuo mieliin kaikki ne kuvat ja tv-lähetykset, joita Suomesta käsin todistimme.

DSC02426 DSC02427 DSC02444DSC02431-001

Itse vierailimme aivan tornien vieressä olevassa St. Paulin katedraalissa, jonka kupeessa on myös pieni hautausmaa. Karu kyltti kertoo tarinaa vuodelta 2001, jolloin hautausmaa peittyi torneista tulleeseen rojuun, tietokonenäyttöihin ja sälekaihtimiin. Pieni kirkko kätkee sisälleen valtavasti tapahtumasta muistuttavia esineitä, asioita ja kuvia. Vierailu oli todella koskettava ja jääkin varmasti pysyvästi mieliimme New Yorkin matkastamme.

Kaikki se, mitä tv:stä silloin vuosia sitten näki, muuttui tuolla visiitillä yhä enemmän todeksi.

DSC02410 DSC02428 DSC02435DSC02441

// The day we will never forget.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.