MAINIO MANGUSTI JA MUITA ELÄINTARINOITA

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Mä rakastan tätä kaupunkia jo nyt! Kaikki on niin suurta, uutta ja ihmeellistä. Minne ikinä katsookin näkee jotakin hämmästeltävää ja olenkin tämän päivän ajan kulkenut korvasta korvaan ulottuva virne kasvoillani. Olen melko varma, että New Yorkin kaltaista kaupunkia ei muualta maailmasta löydy.

// I’m in love with this city already! Everywhere you look, you see something amazing and new, something you have never seen before. This city is full of magic and I have a feeling that New York is one of the most unique cities in the world. You gotta see it to believe it.

DSC01727DSC01657

Emme ole tehneet kovin tarkkaa ”reissusuunnitelmaa”, teemme sitä mitä huvittaa, kierrämme vain ne nähtävyydet, jotka meitä kiinnostavat ja syömme juuri silloin, kun nälkä iskee. Rento reissaaminen sopii meille oikein hyvin!

Tälle päivälle ohjelmassa oli kuitenkin jotakin sellaista, jota olinkin jo ehtinyt odottaa kovasti. Suuntasimme kävellen noin kolmen kilometrin matkan kaupungin vilinässä kohti Central Parkissa olevaa Central Park Zoo:ta, betoniviidakon keskellä sijaitsevaa eläintarhaa, joka on tuttu eräästä omasta lempparianimaatiostanikin. Odotukseni eläintarhan suhteen olivat kuitenkin melko vaatimattomat. Voisiko muka pilvenpiirtäjien seassa olla eläintarha, jossa olisi jotain nähtävääkin?

DSC01662DSC01747DSC01706

Voi kyllä, kyllä voisi! Heti eläintarhaan päästyämme suuntasimme Tropic Zone-nimiselle osastolle, jossa lämpötila ja kosteus nousivat pilviin. Trooppinen huone oli täynnä kasveja ja vapaana (!!) lenteleviä lintuja, jotka säikäyttivät minut pariinkin eri otteeseen! Säikähdin ihan hirveästi, kun käännyin ympäri ja viiden sentin päässä minusta oli jäätävän suuri riikinkukko, joka kääntyessäni vielä kaiken lisäksi rääkäisi ja pöyhötti sulkansa täyteen loistoonsa. Matilla oli ainakin hauskaa.

DSC01677

Ja oli minullakin, näin lähelle eläimiä harvoissa eläintarhoissa pääsee. Seuraavaksi suuntasimme eläintarhan keskusaukiolle katsomaan merijleijonien ruokintaa. Siinä vasta melkoisia veijareita nekin, tyypit osasivat heittää muun muassa frisbeetä ja heilutella meille, vaikkakaan karjuessaan merileijonat eivät kyllä taida olla eläinkunnan sympaattisimpia otuksia.

DSC01732DSC01734DSC01671

Eläintarhan söpöliini sen sijaan taitaa löytyä tuosta ylläolevasta kuvasta. Se oli niin suloinen ja tuo pikkumangusti tuntui myös viihtyvän kameran edessä yhtä hyvin kuin Eppu. Meillä kävi myös erinomainen tuuri sään suhteen. Lähes koko päivän meitä hellinyt aurinko sai myös eläimet hieman vilkkaammiksi, lukuunottamatta lumileopardimamia kaksosineen, jotka viettivät selvästikin lepopäivää. Minun sydämeni valloittivat myös melkoinen jengi pingviinejä, joita en aiemmin ollutkaan missään nähnyt. Tuo porukka oli kyllä juurikin niin valloittava kuin Madagaskarinkin pingviinijengi!

Kahdentoista dollarin sisäänpääsyllä näki siis paljon ja eläintarha kuului kyllä ehdottomasti tämän päivän kohokohtiin! Jalat ovat tosin nyt tämän päivän kävelyretkestämme niin poikki, että loppuilta taitaa kulua huomiseen voimia keräillessä.

DSC01736DSC01716DSC01664

Ja kröhöm, ensimmäinen tekemäni ostos täältä New Yorkista näkyykin sitten tuossa allaolevassa kuvassa. Eläintarhan suloisin tyyppi matkaa nyt myös mukanani Suomeen. Roosa, tämä on sinulle:

DSC01882

Ostin Roosalle tuliaisiksi maailman söpöimmän otuksen eläintarhan lahjapuodista, Zootiquesta. Jälkikäteen ajateltuna tämä ei ehkä ollut se järkevin tuliainen, ottaen huomioon, että tätä mangustia kotona odottavat myös vallattomat veljekset Igor ja Uljas..

Okei, okei, saatoin tänään ostaa jotain muutakin, Facebookiin jo latasinkin kuvan, josta päätellen ilveskissanaisen tyyliä voisi kuvailla melko monimuotoiseksi..

// Central Park Zoo was one of my must see-places here in New York! For 12 dollars, you got to see a lot. The weather was so sunny, that even the animals were full of energy (except that lazy snowleopard with her twins..) and I took like a million pictures of them. My absolute favourite was a mongoose and as you can see, I bought one mongoose for home also.


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.