UNIKOITA JA TIIKEREITÄ : TAIDETTA SEINÄLLE

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Syksyisin teen kotiin yhä enemmän ja enemmän pienen pieniä muutoksia. Niin pikkuriikkisiä, että kaikki niitä eivät varmasti edes huomaa, mutta itselleni ne ovat sellaisia muutoksia, joka tekevät kodista lämpimämmän. Ja nyt sitä lämpöä ja valoa koti todella kaipaa, kun ikkunan takana on mörköpimeää ja kalseat tuulet kolistelevat ikkunanpeltejä! Viltit on siis kaivettu esiin, lukuvalot viritetty juuri sopivasti osoittamaan tuota sohvannurkkaa, jossa syysiltojani usein kulutan kirjoja lukien ja kynttilöistä on tehty kollaaseja eri pöytäpinnoille. Meillä alkaa jo näyttää kovin syksyiseltä.

Vaikka pieniä muutoksia sisustukseen ahkerasti teenkin, tietyt asiat pysyvät. Marimekon Kaksoset-kuosin kissaeläimet ovat vieneet sydämeni ja Uhana Designilta hankkimani viltti tuo kotiin juuri sopivan ripauksen pinkkiä. Yksi asia alkoi kuitenkin jokin aika sitten häiritä visuaalista silmääni kokonaisuudessa. Rakastan tuota seinällä aiemmin ollutta taulukaksikkoa yhdessä, mutta aloin kaivata seinälle myös samaa värimaailmaa kuin sohvalla ja sen kuoseissa.

Niinpä tuo kaunis kuva neitokaisesta siirtyi hetkeksi varastoon ja tilalle tuli jotain ihan muuta..

Kaapistani löytyi kehyksiin täydellinen pala kangasta. Marimekon unikoissa toistui tismalleen sama sävymaailma kuin Kaksoset-kuosissa ja taulu oli hetkessä valmis. Leikkasin palan kangasta kehyksiin niin, että kankaan reunassa säilyi suunnittelijan ja kuosin nimi, jotta lopputulos olisi mahdollisimman julistemainen. Alla olevassa kuvassa vasta sovittelin palasta kehyksiin ja se näyttää siksi kovin ryppyiseltä; jotta kangas pingottuisi kehyksiin mahdollisimman tasaisesti, suosittelen leikkaamaan sen äärimmäisen tarkasti oikeaan mittaan (ja toki silittämään kankaan!).

Tällä tekniikalla on helppo löytää seinälle kehystettävää niin, että värimaailma sopii esimerkiksi verhoihin. Verhokangasta ostaessasi kannattaakin hankkia kangasta hitusen liikaa, jotta tarvittaessa kankaasta saa leikattua myös palasen seinälle.

Unikoita päivääsi!

Ps. Mitä mieltä olette, pitäisikö sohvaan vaihtaa nämä vihreät päälliset syksyksi?


Posted in sisustus and tagged , by NOORA.