KIVENKOVA PELIHETKI : NÄIN TEET RISTINOLLA-PELIN KIVISTÄ!

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Loma teki niin hyvää, että huomasin pitkästä aikaa kaivavani jälleen siveltimet ja maalit kaapista – siitä tiedän rentoutuneeni, kun mieli tekee taas piirtää ja maalata!

Tänä kesänä innostuin minulle uudesta tavasta maalata, kun ostin kivien maalaamiseen tarkoitetut välineet Akateemisesta Kirjakaupasta heti lomani startatessa. Settiin kuului useampi purkki maalia, työvälineitä ja jopa muutama kivikin ja tekniikoita jonkin aikaa treenailtuani, päätin alkaa toteuttaa hieman isompaa projektia. Innostuin kivihommista niin, että päätin maalata kummitädilleni syntymäpäivälahjan, josta riittäisi tekemistä pitkäksi aikaa. Tämä uniikki kivikova lahja ilahdutti kovasti lahjansaajaa!

Kaija-tädin kivikova ristinolla:

Kaija-tädin ristinollapeliä varten ostin savesta valmistetun kukkaruukun alustan sekä purkillisen sisustuskiviä (Tokmannilta). Maaleina käytin samaisen, aiemmin mainitsemani askartelusetin maaleja (Daler Rowney Rock Painting Art Set) ja hankkimani työvälineet soveltuivat tähänkin hommaan erinomaisesti. Myös luonnonkivet soveltuvat projektiin hyvin, tosin koristekivien sileämpi pinta mahdollistaa maalin tarkemman levittämisen. Koristekivet kannattaa kuitenkin pestä ja kuivata hyvin ennen maalia.

Päätin toteuttaa ristinollapelin hyönteisten voimin ja maalasin viisi pikkukiveä amppareiksi ja toiset viisi kiveä leppäkertuiksi. Maalaamisessa on vain mielikuvitus rajana, mutta lämmin suositukseni on, että annat kunkin maalikerroksen aina kuivua kunnolla. Tämä onkin projektin hankalin osuus, koristelu etenee hitaasti sävy sävyltä ja tämä oli kärsimättömälle luonteelleni haastavaa, kun inspiraatio iski. Kokonaisuudessaan pelin maalaaminen kesti odotteluineen noin kymmenen tuntia. Maalit kuivuvat kuitenkin nopeasti auringossa, joten suosittelen siirtämään taidepajan säiden salliessa ulkosalle. Kun pelilauta ja nappulat oli maalattu, suojasin ne vielä lakalla (hankittu Sinellistä), joka teki pihapelistä sateenkestävän.

Tähän hommaan jäi hetkessä koukkuun. Isomman ristinollan lisäksi, hankin vielä pikkuisen ruukunalustan toista settiä varten ja aivan yhtä hurmaava kokonaisuus syntyi myös tälle pelilaudalle. Tosin, mitä pienemmät kivet, sitä enemmän sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä niiden maalaaminen vaatii. Mikäli projektin toteuttaa lasten kanssa, voi kiviksi valita suurempia luonnonkiviä ja toteuttaa pelilaudan esimerkiksi puiselle, isommalle tarjottimelle.

Napatkaahan tästä loppukesän lomapäiviä varten hauska, helppo ja edullinen puuha talteen – pelille ei lopulta tullut kustannuksia kuin muutaman euron verran, toki näpertäminen ahmaisee melkoisesti aikaa! Mutta toista tismalleen samanlaista ei taatusti tule missään vastaan..

Nousisiko hymy huulille, jos paketista paljastuisi tällainen itsetehty lahja?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.