ETEISEMME HELMI

Toisinaan täydellisten, juuri omaan kotiin sopivien, sisustuselementtien etsiminen on haastavaa. Kun halusin eteiskäytäväämme halkaisijaltaan 90 cm leveän, vaaleanpunaista ja harmaata sisältävän maton, tehtävä olikin jo miltei mahdoton. Apuun riensi kuitenkin eräs taitava matontekijä, pikkusiskoni nimittäin, ja minun ei lopulta tarvinnut kuin valita oikean sävyiset matontekoraaka-aineet Lankamaailman valikoimasta ja toimia lankojen maksumiehenä. Ei kulunut kuin viikko ja tuo täydellinen pyöreä matto olikin jo lattiassani.

Roosan virkkuujälki on enemmän kuin taidokasta. Jokainen silmukka on keskittyneesti ja tarkasti tehty. Roosa kertoikin, että virkatessaan hän vaistomaisesti keskittää ajatukset aina siihen henkilöön, jolle matto on valmistumassa. Tykästyin heti tuohon ajatuksella ja taidolla tehtyyn, nyt jo tunnearvoltaan korvaamattomaan mattoon. Se sointuu täydellisesti olohuoneemme harmaaseen sohvaan ja vaaleanpunaiseen rahiin ja yhdistää sävyillään eteisen ja olohuoneen yhteen. En olisi ikinä löytänyt kaupasta parempaa.

Sisustusesineiden metsästämisestä puheen ollen, meinasin jo menettää hermoni etsiessäni kultaista kastelukannua. Sain jostain päähänpinttymän hankkia meille kultaisen kastelukannun, sillä olen tällä hetkellä kovin innostunut huonekasveista, enkä jatkuvasti halua raahata sisälle parvekkeelta valtavaa kastelukannua. Tuo pieni ja kaunis metallinen kannu toimisi sitä paitsi kauniina sisustuselementtinä.

Olin jo eilen niin epätoivoinen, että olin valmis maksamaan kannusta muutaman kympin enemmän mitä alun perin suunnittelin, mutta kävellessäni Ratinan Kauppakeskuksen H&M Homen ohi, roikkui ikkunassa täydellinen, kultainen kastelukannu. Tuo uutukainen pelasti päiväni ja oli itse asiassa jopa kauniimpi kuin se, mitä alun perin olin katsellut.

Olohuone, done! Makuuhuone, done! Eteinen, done! Suurella sisustusvimmallani olen raivannut läpi nyt huoneen jos toisenkin, mutta suurin operaatio on vielä edessä. Tuo kaaoksessa oleva työhuoneeni. Otan tavoitteekseni järjestellä sen ennen kesää.


Posted in and tagged , by NOORA.