TAIANOMAISIA TAPAHTUMIA TALVEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// KAUPALLINEN YHTEISTYÖ TAMPERE-TALO //

Huomaan kaipaavani elämyksiä juurikin tähän pimeimpään vuodenaikaan, kun töihin lähtiessä on pilkkopimeää ja jo alkuiltapäivästä alkaa hämärtää. Marraskuinen maisema voi toisinaan olla hämmentävän harmaa, kun aurinkoa ei näy pitkiin aikoihin ja omien akkujen lataaminen on hankalaa. Siksi olenkin merkinnyt kalenteriini lukuisia ilonpilkahduksia tuovia tapahtumia vielä tälle vuodelle. Glögihetkiä ystävien kanssa, kierros Joulutorilla, treffit oman rakkaan kanssa sekä tapahtumia Tampere-talossa, jotka jälleen jättävät ikuisia muistijälkiä mieleeni. Kun muistelen tätä kuluvaa vuotta taaksepäin, monet vuoden kohokohdista liittyvät juurikin ainutlaatuisiin elämyksiin, joista iso osa on koettu nimenomaan Tampere-talossa. Pian alkava viikko on todellinen tapahtumien superviikko, sillä Tampere-talossa tapahtuu jälleen. Ja paljon. Minä aion olla tapahtumien ytimessä nauttimassa sydämeni kyllyydestä.

Reilun kymmenen vuoden aikana olette varmastikin huomanneet, että Tove Janssonilla ja muumeilla on paikka sydämessäni. Aamukahvi juodaan muumimukista, lähipiiriin syntyville pienokaisille ostetaan muumiaiheisia aarteita lahjaksi ja siskontytön kanssa jaksan katsoa kerta toisensa jälkeen muumien seikkailuja tv:stä. Tove jos kuka ansaitsee oman festivaalinsa. Kaikkien tuntema kirjailija, kuvataiteilija ja kuvittaja on Tampere-talossa vietettävän Tove-festivaalin päätähti. Tove kokoaa yhteen meidät kaikki, jotka olemme tavalla tai toisella vaikuttuneet ja inspiroituneet elämämme varrella hänen töistään, ja ohjelmalehtisen perusteella olen jo vakuuttunut siitä, että Tampere-talon lavalla tullaan näkemään jotakin ainutlaatuista. Festivaalia on aiemmin vietetty Helsingissä ja Tukholmassa, mutta nyt on rakkaan kotikaupunkini vuoro toimia festivaalin näyttämönä. Pienen salin lavalle nousee keskustelijoita, muusikoita ja asiantuntijoita, jotka vievät meidät audiovisuaaliselle matkalle Toven inspiroivaan maailmaan. Tove-festivaalin juontaa näyttelijä Christoffer Strandberg.

Black Fridayn kunniaksi Tampere-talo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea tämän elämyksellisen festivaalin alennettuun hintaan. Tarjouksen myötä Tove-festivaalin lavaohjelmalipun voi lunastaa itselleen nyt 30 euron hintaan (norm. 59 euroa) täältä. Lippu sisältää lavaohjelman Pienessä salissa klo 17–21 sekä vierailun Muumimuseossa festivaalipäivänä klo 9–19 välisenä aikana. Saatavilla on myös VIP-lippuja, jotka sisältävät lavaohjelman ja Muumimuseo-vierailun lisäksi myös buffetruokailun ja Muumimuseon jatkojuhlan klo 21–24. Tovea juhlistetaan siis pitkälle yöhön saakka!  Onkohan Muumimamma jo keittänyt tarjottavaksi vaapukkamehua?

Tove Festival toimeksiantaja on Moomin Characters ja tilaisuuden tuottaa Tampere-talo yhteistyössä tuotantoyhtiö All Things Contentin kanssa.

Sen lisäksi, että Tampere-talossa juhlistetaan Tovea perjantaina, viikonloppu tuo mukanaan myös paljon muuta. Festarit jatkuvat nimittäin kirjojen maailmassa vielä lauantaina ja sunnuntaina (3.-4.12.). Tampereen Kirjafestarit tarjoaa kävijälle monipuolista ohjelmaa kirjailijahaastatteluista  luentoihin, unohtamatta sitä valtavaa kirjojen valikoimaa, josta taatusti löydät kerralla luettavaa koko lähipiirin joulupaketteihin. Tein viime vuonna Kirjafestareilta hurjan hyviä löytöjä – joululahjaostoksille aion siis suunnata ehdottomasti tänäkin vuonna! Kirjahyllyjen välissä kierreltyäni suuntaan katsomaan vielä rakastettua animaatiota, Lumiukkoa, joka siivittää minut taatusti joulutunnelmaan tuttujen sävelien kera. Tämä animaatio on kuulunut jo kolmen vuosikymmenen ajan jouluaattoni perinteisiin – tänä vuonna otan siis varaslähdön jouluun! Elokuva nähdään Tampere-talossa livesäestettynä Tampereen akateemisen sinfoniaorkesteri TASO:n esittämänä. Nenäliinat mukaan, tämä esitys liikuttaa taatusti.

Viikonlopun kruunaa sunnuntaina elämys, jolta osaan jo odottaa paljon. Maaret Kallio-tapahtumasarja huipentuu iltaan, jolloin Kallion lisäksi lavalle nousee Mikko Kuustonen. Illan teemana on elämä, joten jälleen luvassa on varmasti oivalluksia, suuria tunteita, kysymyksiä ja lempeyttä. Osallistuin keväällä Rauhan iltaan ja nautin niin kovasti tuosta parituntisesta, että en malta odottaa pääseväni taas Maaretia kuuntelemaan. Saatavilla on muuten myös yhdistelmälippuja sunnuntaille: suuntaa ensin Kirjafestareille ja istahda kierroksen jälkeen rauhoittumaan Ison salin penkkiin.

Tove-festivaali, Kirjafestarit, Lumiukko, Tunteita ja tietoa Maaretin ja Mikon kanssa.. Varmista paikkasi superviikonlopun seikkailuissa ja kurkkaa Tampere-talon Black Friday-tarjoukset viipymättä. Nähdäänhän ensi viikolla?


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.