MATKALIPPU KESKI-MAAHAN : TÄMÄ NÄYTTELY VIE FANTASIAMAAILMAAN

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ // TAMPERE-TALOTakana on jännittävä päivä. Saavuin juuri kotiin reissulta, jota en unohda ikinä – yksi unohtumattomimmista matkoista pitkiin aikoihin! Harvoin sitä nimittäin pääsee käväisemään Keski-Maassa, yhdessä fantasiamaailman jännittävimmistä kohteista.

Nappaa taskuun matkalippusi Keski-Maahan ja lähde kesän vaikuttavimmalle seikkailulle! Fantasiataiteilija John Howen taidenäyttely, John Howen taidetta: Matka J.R.R. Tolkienin maailmaan, on nimittäin saapunut Tampereelle Tampere-taloon. Ja tätä seikkailua suosittelen kaikille.

Tule sinäkin mukaan – lähdetään yhdessä matkalle Tolkienin maailmaan!

”En ole tähän päivään mennessä kyllästynyt vaeltamaan Keski-Maassa luonnosvihko kainalossani.” 
John Howe

”Kasvaessani Kanadan maaseudulla fantasiakirjallisuus tarjosi portin toiseen ulottuvuuteen ja sytytti mielikuvitukseni.” 
John Howe

Sorsapuistosalissa sijaitseva upeasti toteutettu näyttely avaa oven monipuoliseen, näyttävään ja kiehtovaan mielikuvitusmaailmaan. Näyttely sisältää jopa yli 250 Howen alkuperäispiirrosta ja -maalausta ja jokaisen nurkan takaa löytyy uutta ihasteltavaa, taianomaisia teoksia, jotka vievät mukanaan Tolkienin maailmaan. Vancouverista kotoisin oleva John Howe on yksi tunnetuimmista fantasiakirjallisuuden ja erityisesti J. R. R. Tolkienin teosten kuvittajista ja hänen kädenjälkensä näkyykin niin kirjoissa, julisteissa, lautapeleissä kuin kartoissakin. Howe oli mukana myös kirjoihin pohjautuvien elokuvien tekemisessä, visuaalisuuden rakentajana, yhdessä Peter Jacksonin kanssa. Sain kunnian tavata näyttelyn tähden ja suorastaan jännitti päästä jutulle hänen kanssaan – arvostan hänen työtään valtavasti! Sain omistuskirjoituksen upeaan näyttelyjulkaisuun, jota myydään vain näyttelyn yhteyteen rakennetusta myymälästä. Teos on kaunis, kattava ja ennen kaikkea mielenkiintoinen – todellinen taiteenystävän aarre!

Myymälän valikoima vetää  muutenkin sanattomaksi. Tolkien- ja fantasiakirjallisuusfanit, kiirehtikää tänne! Hyllyiltä löytyy niin kirjoja, karttoja kuin mukejakin ja toki itsekin hankin ainutlaatuisen matkamuiston Keski-Maasta. Näytän sen teille pian! Näyttelyssä kiertelyn lomassa on myös ihana istahtaa kahville tunnelmalliseen Tuhto pop-up’iin, jossa tarjolla on herkullisia suolaisia ja makeita herkkuja, Keski-Maan mauilla tietysti. Sen lisäksi, että kahvila tarjoaa lautaselle suussasulavaa purtavaa, sen visuaalisuus ihastuttaa; aivan kuin istahtaisi kahville luonnon ääreen. Tuhto-ravintola on myös kesäisin auki, lämmin suositus jos ruokailu pidemmän kaavan kautta on mielessä.

Näyttely oli elämys. Olen kiinnostunut taiteesta ja fantasiakirjallisuudesta ja kuten tiedätte, piirrän paljon itsekin. Nautin tästä kokemuksesta kovasti ja haluan nähdä näyttelyn ehdottomasti vielä toiseenkin kertaan. Ota sinäkin suunnaksi Tampere-talo: suosittelen lämpimästi kesälomareissua Keski-Maahan.

Ai se matkamuisto vai? Teemaan sopiva sormus tietysti.


Posted in lifestyle and tagged , , by NOORA.