NÄMÄ ASIAT AION TOTEUTTAA JOULUKUUSSA

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti


Korvakorut: Uhana Design
Pusero: Uhana Design
Farkut: Vero Moda


Kuten tiedätte, olen melko kova jouluttaja. Rakastan joulua, kausivaloja, kynttilöitä, kuusenkoristelua, lumisadetta, Netflixin joululeffoja, riisipuuroa, Jouluradiota, paketointia, joulukorttien näpertelyä.. Ihan koko pakettia! Tänä vuonna aion kuitenkin jouluttaa hieman eri tavalla kuin aiemmin. Aion nautiskella joulufiiliksestä ihan-koko-joulukuun ajan, enkä panostaa kaikkea jouluenergiaani vasta joulun lähipäiville ja aattoon. Joulunpyhät sujahtavat ohi aina niin nopeasti, että monesti kaikki toiveeni joululle eivät ehdi toteutua. Esimerkiksi viime vuonna olin Joulutorin viimeisenä aukiolopäivänä syömässä riisipuuroa, vaikka olin suunnitellut tuota reissua jo miltei kuukauden ajan. Miksi jättää asioita viime hetkille, kun edessä on kokonainen kuukausi joulutunnelmaan virittäytymistä varten?

Siksi olenkin tehnyt jo joulukuulle mukavia suunnitelmia, jotka haluan ehdottomasti toteuttaa. Löytyykö listaltani sinulle tärkeitä ”jouluperinteitä”?

[ 1 ] Tämä joulupuuha toteutuu jo marraskuun puolella! Matin synttäreitä vietetään tällä viikolla ja viime vuonna alkanut jouluperinne jatkuu tänäkin vuonna: lähipiirin rakkaat pikkumimmit saavat synttäreiden aikana hoitaa kuusenkoristelun. Perinteisiin kuuluu myös, että Matti-setä kätkee kuusen alle paketit kuusenkoristelijoille pikkujoululahjoiksi.

[ 2 ] Tampereen Joulutori on tunnelmallinen ja ihastuttava nähtävyys; tänä vuonna suuntaan torille kiertelemään jo hyvissä ajoin – ties vaikka putiikeista löytyisi ihania lahjaideoita! Ja se torin riisipuuro, sitä aion syödä ainakin kahdesti tänä vuonna.

[ 3 ] Tavoitteenani on katsoa ainakin lähes kaikki Netflixin uudet joululeffat, ja ehkä pari vanhempaakin. Vaikka juonet monesti vähän (:D) toistavatkin itseänsä, jo pelkästään joululeffojen lavastuksia on hauska fiilistellä. Leffasuosituksia otetaan siis vastaan! Suunnittelin jopa suuntaavani leffateatterin penkkiin katsomaan kotimaisen hyvän mielen jouluelokuvan Kulkuset kulkuset.

[ 4 ] Kaivan joulumukit varastosta esiin heti tulevana viikonloppuna. Viime vuonna unohdin, että omistan ihan kivankokoisen joulumukikokoelman ja kupposet tulivat varastossa vastaan vasta silloin, kun kiikutin sinne joulukuusta tammikuussa säilöön.

[ 5 ] Teen Disneystore-tilauksen ajoissa! Jokunen varmaan muistaakin, että hankin joka vuosi Disneyltä joulukoristeen, joka tavalla tai toisella kuvastaa kulunutta vuotta. Tiedän jo minkä valitsen tänä vuonna, mutta tilaus on vielä tekemättä. Viime jouluna kuuseeni pääsi roikkumaan tämä hurmaava hahmo. Ei, en vieläkään tiedä, miksi valitsin vuonna 2017 koristeeksi kylpevän Hirviön.

[ 6 ] Lupaan nauttia ihan niistä pienistäkin joulutaialla kuorrutetuista hetkistä. Siitä, kun pitkän toimistopäivän jälkeen istahdan sohvalle glögimukin kanssa, siitä, kun taivaalta hipsii lunta avantoon pulahtaessani ja siitä, kun selaamme kummitytön kanssa yhdessä lelulehteä. Monestihan ne kaikista pienimmät jutut ovat parhain tapa joulutunnelmaan virittäytymisessä.

[ 7 ] Ai niin, joulukonsertti! Joulukonserttiin toivon vielä pääseväni.

Lempeitä marraskuun viimeisiä päiviä. <3


Posted in muoti and tagged by NOORA.