TAMPEREELLA NÄHTY DINOSAURUKSIA!

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

// k a u p a l l i n e n  y h t e i s t y ö Tampere-talon k a n s s a //

Kyllä! Voin allekirjoittaa otsikon väitteen itse. Näin nimittäin muutama päivä sitten omin silmin, kuinka dinosaurukset olivat vallanneet Tampere-talon. Selkäni takana vilahti vallaton Velociraptor ja yhtäkkiä nurkan takaa kurkisti dinosaurusten kuningas, jättiläismäinen Tyrannosaurus rex aukoen hurjilla hampailla varustettuja leukojaan kuin metsästäen seuraavaa suupalaa. Pienet ja rohkeat dinotutkijat tekivät tarkkaa työtä näiden hurjien otusten luona ja visiitti viidakkoon nosti meillä aikuisillakin jännityksen hikikarpaloita otsalle. Enpä haluaisi törmätä kehenkään tämän näyttelyn tähdistä vaikkapa kotoisalla lenkkipolullani..

Kun sain kutsun tälle jännittävälle aikamatkalle, nappasin matkalipun innokkaasti reppuuni ja herätin sisäisen paleontologini seikkailuun. Rakastan dinosauruselokuvien klassikkoja ja olen nähnyt niistä jokaisen useampaan otteeseen, joten myönnetään, suurimpien planeetallamme koskaan vaeltaneiden matelijoiden maailmaan pääseminen tuntui kutkuttavan jännittävältä. Keräsin kasaan tutkimusmatkailijoiden joukon ja lähdimme yhdessä ottamaan kutsuvierasavajaisiin selvää, saisiko Tampere-talon kesänäyttely vilunväreitä ja innostuksen hihkaisuja aikaan myös meissä aikuisissa.

Dinosaurukset-kesänäyttely on interaktiivinen matka triaskaudelta jurakauden kautta liitukaudelle ja matkan varrella kävijä pääsee tervehtimään peräti pariakymmentä esihistoriallisten esikuviensa mukaan valmistettua dinosaurusta. Hahmot liikkuvat ja ääntelevät, ja kokonaisuuden kruunaa taidokkaasti toteutettu miljöö sekä valomaailma, jotka täydentävät elämyksen hämmästyttävän aidoksi. Kun heittäydyt avoimin mielin mukaan seikkailuun näyttelyä kiertäessäsi, voit vierailusi ajan tuntea olevasi elämäsi jännittävimmällä seikkailulla, tai siinä suosikkielokuvassasi, jonka tunnusmusiikki alkaa soida korvissasi välittömästi, kun astut sisään dinosauruksen kitaan (kyllä, heti näyttelyn alkumetreillä sinut johdatetaan huimasta portista sisään!).

Koko perheelle tarkoitettu näyttely on vaikuttava elämys myös aikuiselle. Ahmin innokkaasti tietoa dinosauruksista kunkin hahmon vierellä olleesta infotaulusta ja kuulin lukuisia ylistäviä kehuja näyttelyn loppupuolella olevista VR-maailmoista, joissa dinosaurusten elinympäristöt todella heräävät henkiin. Perheen pienimmille dinotutkijoille löytyy toiminnallisilta puuuhapaikoilta varmasti sopivaa tekemistä. Voitte yhdessä perheen kesken esimerkiksi kaivaa fossiileja esiin hiekan peitosta valtavalla ”hiekkalaatikolla”. Dino Cafésta löydät herkut seikkailusi jälkeen ja vaikuttavan kokoisesta Dino Shopista löydät kaiken mitä todellinen dinofani elämäänsä tarvitsee. Esimerkiksi munan, josta voit kasvattaa itsellesi oman dinon lemmikiksi!

Dinosaurukset-kesänäyttely valtaa Sorsapuistosalin miltei elokuun puoleen väliin asti ja tätä seikkailua et halua jättää välistä. Pakkaa reppuusi seikkailumieltä, ja varaudu palaamaan kotiin hämmentyneenä siitä mitä juuri näit. Veikkaan, että mukanasi kotiin kannat myös dinotavaraa. Itsehän hörpin täällä juuri kahvia dinomukistani ja katselen kuinka Matti ahertaa koottavan pulman parissa, josta pitäisi syntyä pian dinosauruksen luuranko. Mikäli mietit onko näyttely sopiva perheen kaikista pienimmille, suosittelen suuntaamaan Instagramini puolelle; löydät storyista paljon videomateriaalia ja lisäinfoa tapahtumasta.

Dinosaurukset-kesänäyttely on avoinna 1.7.–13.8.2023 seuraavin aukioloajoin:

Ma suljettu
Ti–ke 9–17
To 9–19
Pe 9–17
La–su 10–17

Tampere-talon syksy tarjoaa myös paljon iloa ja elämyksiä koko perheelle. Kävimme viime syksynä kummityttöni kanssa Tampere-talon Lasten lauantaissa, ja tuosta päivästä puhumme edelleen usein. Nukketeatteri oli niin vaikuttava kokemus siskontytölleni, että varaamme liput myös tämän syksyn Koirakampaamo Villa Koiranen-nukketeatteriesitykseen. Maailmanlaajuinen viihdeilmiö, Blue Man Group saapuu myös Tampere-taloon syksyllä ja kaikille Hevisaurus-faneille on elämyksiä luvassa, kun tuo hurja yhtye rokkaa Tampere-talon lavalla marraskuussa.

Mutta ennen kuin käännämme kalenterinlehden syksyn puolelle, pääsemme nauttimaan dinosaurusten ihmeellisestä maailmasta.

Matti varo, takanasi!


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.