SOHVALLINEN SYKSYÄ

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle

Pieni muutos piristää aina, ainakin silloin, kun kyse on huonekalujen järjestelemisestä – vai mitä?

Me ostimme noin vuosi sitten Ikeasta suurehkon Ektorpin kulmasohvan ja tuolloin sohva asetettiin ikkunan eteen. Paikka tuntui ainoalta oikealta, ja sohvan sinivihreän sävyn vuoksi, massiivinen huonekalu tuntui jotenkin kotoisammalta nurkkaan asetettuna. Kunnes aloin kaivata vaihtelua. Sovimme jo sohvan ostaessamme, että jossakin vaiheessa hankkisimme siihen myös vaihtopäälliset. Emme kuitenkaan tuolloin vielä osanneet valita värisävyä, joten asia jäi hautumaan. Pimeiden alkusyksyn iltojen saapuessa, huomasin kaipaavani olohuoneeseen lisää valoisuutta. Niinpä tuli aika hankkia sohvaan vaihtopäälliset vaaleassa sävyssä. Samalla sohva siirtyi eteenpäin ja ikkunan ääreen avautui suloinen pieni lukunurkkaus, johon asetin secondhand-löytöni, hurmaavan rottinkituolin.

Äitini tekemä rahi löysi paikkansa nyt sohvan edestä ja lisäsin sen viereen myös pienen sohvapöydän, jossa poltella kynttilöitä syksyn iloksi. Ostin Ikeasta myös ison peikonlehden tv-tason viereen ja sain äidiltä kilpipiilean ja värinokkosen pistokkaita kasvatettavakseni – viherkasveja ei voi koskaan olla liikaa! Vaikka sohva vaihtoikin väriä, sohvatyynyjen värit sopivat edelleen erinomaisesti käyttöön ja seinällä olevat taulutkin sopivat kauniisti kokonaisuuteen.

Olohuoneemme on nyt valmis syksyyn. Sen yleisilme muuttui hetkessä raikkaammaksi ja valoisuutta riittää, vaikka ikkunoiden takana illat pimenevätkin nopeasti. Lukunurkkaukseeni olen ehtinyt tosin vielä toistaiseksi aivan liian harvoin. Syksyn sadepäiviä odotellessa siis! ;)


Posted in lifestyle and tagged by NOORA.