PORKKANAT GRILLISSÄ : UUSI KESÄHERKKUSUOSIKKINI!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

Löysin kesän aikana uuden grilliherkkusuosikin – popsin, popsin porkkanoita muutenkin ahkerasti, mutta eräänä kesäisenä päivänä päätimme testata niitä grillissä! Lopputulos oli pihvidinnerin kera niin herkullinen, että päätin jakaa tämän helpon mutta erinomaisen ”reseptin” myös teille.

P O R K K A N A T  G R I L L I S S Ä :

Parhaiten grilliporkkanoiksi soveltuvat melko kapeahkot ja pienehköt porkkanat. Aluksi pesin juuriharjalla porkkananipun ja katkaisin nipusta varret pois (olisin kuorinut porkkanat, mutta kuori lähti nätisti pois pelkällä harjauksella). Kaadoin lautaselle öljyä ja pyörittelin porkkanat tasaisen öljyisiksi. Päälle lisäsin hieman merisuolaa ja hitusen pippuria. Grillasimme porkkanoita grillin ylätasolla noin vartin verran, mutta aika kannattaa määritellä sen mukaan, minkä kokoisia porkkanoita on grillaamassa.

Porkkanat olivat erinomainen lisuke pihville. Teimme ateriaa varten myös raikkaan vihersalaatin ja kokonaisuudesta muodostuikin yksi kesän suosikkiannoksistani. Itse asiassa porkkanoista tuli niin herkullisia, että olemme muutaman kerran grillanneet porkkanoita ihan vaan välipalaksi.

Kesää on vielä jäljellä, joten grilli kuumaksi ja uusia grillimakuja testailemaan – myös ananas soveltuu muuten erinomaisesti grilliin ja vaniljajäätelön kera jälkiruoaksi!


Posted in ruoka and tagged by NOORA.