JUHLAPÖYDÄN HELPOT HERKUT – OTA VINKIT TALTEEN!

”Tänä vuonna mää en viitti juhlia. Emmää. Jos nyt kaffet keitän.”

Ja jokaisena vuonna, syntymäpäivääni edeltävänä iltana mietin kuumeisesti mitä tarjota vierailleni, joille olen ex tempore-fiiliksissä lähettänytkin ex tempore-kutsun synttäreilleni. Näin käy joka vuosi. Rakastan syntymäpäiviä, joten en ymmärrä miksi edes yrittäisin olla juhlimatta niitä. Parit viimeisimmät synttärit on tietysti juhlittu vain ydinperheen kesken ja pihamme terassia hyödyntäen, mutta eipä onnistuneisiin pikkujuhliin muuta tarvitakaan kuin hyvää seuraa, iloista mieltä ja hieman herkkuja.

Koen olevani jo melko nokkela ”helppojen herkkujen” pöytään taikoja ja siksi päätinkin esitellä teille muutaman helpon tarjottavan ja synttärikemuniksin, joita itse hyödynnän miltei poikkeuksetta joka juhlissa.

// 1 Kuten kerroin jo nimpparipostauksessani, menen kakkujen suhteen siitä mistä aita on matalin tai delegoin homman muille. Helpoin kakku valmistuu kokoamalla se valmiista aineista (esim. valmis torttupohja, kermaa ja marjoja), mutta tänä vuonna siskontyttöni heitti minulle haasteen, kun hän kertoi, että tädin synttäreillä pitäisi olla kissakakku. Noh, you know me, tuo pikkumuru on kietonut tämän täti-ihmisen niin pikkurillinsä ympärille, että kävin ostamassa Prismasta valmiin Fazerin prinsessakakun, eri värisiä sokerimassoja, suolatikkuja ja irtokaramelleja ja onnistuin kun onnistuinkin luomaan pöytään kovin persoonallisen kissakakun. Kakun tilaaja oli kovinkin tyytyväinen.

// 2 Smoothiet ovat olleet tarjottavien joukossa todellinen hitti. Omassa perhepiirissäni on tällä hetkellä monia lapsukaisia ja heille olen hankkinut pöytään valmiita smoothiepussukoita. Herkullinen ja terveellinen smoothiekannu syntyy myös hetkessä itsetehtynä. Synttäreille surauttelin blenderillä pöytään punaherukkamansikkasmoothien. Riittoisa ja kovasti tykätty hellepäivän ruokaisana herkkuna.

// 3 Suosin suolaisena tarjottavana monesti valmispakasteita, joista suosikkini ovat pienet uunissa lämmitettävät karjalanpiirakat. Niiden kaveriksi tein tälläkin kertaa herkullisen munavoin. Kananmunat kiehumaan ja voita astiaan. Lämpimät kananmunat muussataan voin kanssa sekaisin ja maustetaan ripauksella suolaa.

// 4 Snackeissä pyrin huomioimaan sekä aikuiset että lapset ja yritinkin tänä vuonna löytää erilaisia vaihtoehtoja pikkunälkään. Lapsille maissinaksuja, aikuisille suolatikkuja ja sen lisäksi, että marjakulhoista sai täydellistä lisuketta kakulle, ne maistuivat monelle sellaisenaankin.

// 5 Koristelusta ei kannata stressata. Tällä kertaa katoin osaksi pöydän kauniilla kertakäyttöastioilla, joita oli jäänyt edellisistä juhlista yli, mutta käytössä olivat samat serpentiinit kuin parikin vuotta sitten ja toki juhlapöytään kannattaa asettaa esille myös saatuja onnittelukortteja ja vieraiden mukanaan tuomia kukkakimppuja.

Onneksi, oi onneksi juhlin edes pienimuotoisesti! Muistoihin tallentui taas ihania hetkiä perheen ympäröimänä ja uusi ikävuosi oli ilo aloittaa näin hyvillä mielin. Jokohan voisin tässä kohtaa vuotta päättää, että ensi vuonna juhlitaan jälleen ja kenties niitä tarjottaviakin voisi alkaa miettiä hitusen aikaisemmin.

Mikä on sinun luottoherkkusi juhlapöytään?


Posted in and tagged , by NOORA.