UUDENVUODEN TYLLIHAMELOOK – KURKKAA HAMEOHJE!

CURIOUSER & CURIOUSER | muoti

Alla noin miljoona kuvaa uudesta tyllihameestani, jonka väkersin hetken mielijohteesta aatonaattoyönä itselleni jouluasuksi. Kun idea ja inspiraatio iskevät, on toimeen ryhdyttävä heti!

Oli siinä ja siinä, että ehdin Ratinan Eurokankaaseen ajoissa aatonaattona ostoksille. Ostosretkeni jälkeen kävin pulahtamassa avantoon ja ryhdyin energisenä ompeluhommiin iltayhdeksän aikaan. Ja kyllä! Hame valmistui kuin valmistuikin alle tunnissa. Instagramissa tämä äkillinen ompeluinspiraationi herätti hurjasti mielenkiintoa ja kysymyksiä, siksi päätinkin naputella siitä myös postauksen. Napatkaahan hameohje talteen, sitä ei ikinä tiedä, milloin iskee inspiraatio ommella itselleen hulmuavat tyllihelmat.

Heti aluksi on mainittava, että resepti tähän hameeseen syntyi tekemisen ohessa. Olen huono selittämään ompelutöiden tekemistä, joten kysykää tarkentavia kysymyksiä jos ohjeessa jokin kohta mietityttää.

Tyllihametta varten tarvitset noin neljä metriä pehmeää tyllikangasta sekä alushameeksi sopivan kankaan esimerkiksi sifongista. Omassa hameessani on tylliä neljän kerroksen verran ja aluksi leikkasinkin tyllistä noin 1,5 metrin palaset, joihin tein rypytystaitokset nuppineulojen avulla yläreunaan n. 3 cm välein (mitä enemmän laskoksia haluat, sitä tiheämpään taitokset tulee tehdä). Tämän jälkeen ompelin ompelukoneella tyllit yläreunasta kiinni toisiinsa. Seuraavaksi tein vastaavat rypytykset sifonkikankaan yläreunaan ja ompelin reunan.Tämän jälkeen ompelin sifonkikankaan alareunaan siistin käännöksen, jotta kangas ei purkaannu.

Seuraavaksi oli aika liittää kankaat joustokuminauhaan, jonka pituuden mittasin oman vyötäröni mukaan. Itse valitsin kuminauhaksi tätä upeaa ruusukultaista kuminauhaa. Kuminauhan ja hameen ”oikeat puolet” asetetaan siis reunaan päällekkäin kuminauhaa ommeltaessa. Kuminanauhaa pitää venyttää hieman ommeltaessa. Tämän jälkeen on aika ommella takasauma: taitoin hameen kaksinkerroin (niin, että nurja puoli tulee ulospäin) ja ompelin _vain_ sifonkikankaan sivusauman kiinni. Koska tylli on pehmeää ja kauniisti laskeutuvaa, en ommellut sitä takaa lainkaan yhteen. Lopuksi ompelin vielä erikseen kuminauhan päät yhteen hametta sovitettuani ja oikean mitan varmistettuani.

Alunperin tarkoituksenani oli tehdä musta tyllihame, mutta onneksi musta tylli oli kaupasta loppu ja päädyin tähän kauniiseen viininpunaiseen. Rakastan punaista ja käytän väriä ympäri vuoden, joten lupaan teille, että asukuvia tullaan näkemään myös kesäisemmissä ympäristöissä.

Mitä tykkäätte – aiheuttiko tyllihame Carrie-fiiliksiä? ♥_<3


Posted in muoti and tagged by NOORA.