BLOGIHAASTE: JOULUN THIS OR THAT

CURIOUSER & CURIOUSER | lifestyle


Takki: Esprit
Pipo: Sidoste
Neule: Vimma
Farkut: Kappahl
Kengät: Palmroth //*saatu
Lapaset: Nordic Buddies


Blogimaailmaa kiertänyt jouluhaaste (kiitos inspiraatiosta Iida ja Karoliina!) rantautui nyt lumisateen ja glitterin kuorruttamana myös minun blogiini. Miten on, this or that? Mainiota joulupäivää kaikille!

Missä vietät joulua?

Omassa kodissamme sekä vanhempieni luona.

Ajoissa vai viime tipassa?

Sekä että. Olen se tyyppi, joka alkaa bongailla ensimmäisiä joululahjoja jo juhannusaleista, mutta löytää itsensä kerta toisensa jälkeen myös aatonaattona kauppakeskusten vilinästä tekemässä viimeisiä hankintoja.

Joulustressi vai joulurauha?

Pyrin välttämään joulustressiä viimeiseen asti. Stressaaminen vie koko joulutohinasta fiilikset, siksi jätänkin suosiolla kaiken ylimääräisen säätämisen väliin.

Mitä kuuluu joulupöytään?

Omalta lautaseltani löytyy joulupöydässä silliä ja perunaa, siivu kinkkua ja kauhallinen porkkanalaatikkoa. Graavilohi ja herneet ovat myös lemppareitani. Muuta en kaipaa.

Kumpi mieluummin, jälkkärit vai suolaiset?

Joulujälkkäreistä suosikkini on kovin yksinkertainen; jouluruuan jälkeen nappaan pari konvehtia ja syön pari piparia. Vastaan siis suolaiset herkut, jälkkärisuosikkini kun on melko helppo toteuttaa.

Lähetätkö joulukortteja?

Kyllä, aina! Minulle on tärkeää lähettää joulupostia niille sukulaisille, joita emme joulunaikana tapaa. Kortit lähetän myös ystäville, jotka asuvat toisaalla ja joiden kanssa en ole ehtinyt kuluneen vuoden aikana tavata riittävästi. Tänä vuonna hankin kortit valmiina, toisinaan innostun askartelemaan niitä itse.

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla?

Saunon noin pari kertaa vuodessa, joten joulusauna ei kuulu omiin perinteisiini. Jos joskus niin aatonaattona.

Konvehdit vai vihreät kuulat?

Mulle konvehdit, Matille vihreät kuulat.

Aito kuusi vai muovikuusi?

Valitsisin ehdottomasti aidon kuusen, mutta haluan laittaa kuusen aina jo marraskuun puolella, joten järkisyistä hankimme muovikuusen muutama vuosi sitten.

Joulutorttu vai pipari?

Molemmat!

Pyjama vai juhlavaatteet?

Aattoillaksi valitsen ylleni monesti mekon tai jotain muuta spesiaalia, mutta heti kun Pukki on lähtenyt, heitän ylleni uuden joulupyjaman (olettaen, että paketeista sellainen löytyy) ja asun sen sisuksissa vähintään tapaninpäivään asti.

Kumpi on pahempi, lanttulaatikko vai rosolli?

En kaipaa omalle lautaselleni kumpaakaan.

Kumpi on pahempi, moniväriset jouluvalot vai vilkkuvat jouluvalot?

Jouluvalot tuovat ihanasti valoa pimeään vuodenaikaan, mutta näistä kahdesta valitsisin omaan pihaamme vain moniväriset valot. Vilkkuvat valot.. Ei kiitos!

Joulu yksin vai joulu sukulaisissa?

Kaipaan jouluna aikaa hengähtää itsekseni omissa kotinurkissa, mutta aattoillan haluan ehdottomasti viettää perheen kesken. Etenkin nyt, kun mukana meiningeissä on rakas siskontyttöni, jonka myötä jouluissamme on mukana nyt ripaus extrajouluntaikaa.

Pehmät vai kovat paketit?

Eihän tähän voi vastata ennen kuin on avannut paketin!

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?

Riittääkö kysymykseen vastaukseksi ”All I want for Christmaaaas…”?

Joululeffojen suosikki?

Jätän vastaamatta, koska listastani tulisi piiiiiiitkä.

Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?

Jouluruokainnostuksen päihittämiseksi riittää omalla kohdallani aattoillan ruokailu. Eli tapaninpäivänä Wolt laulaa jo!

Kumman skippaisit mieluummin, joulun vai uudenvuoden?

Uudenvuoden, ehdottomasti.

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena?

Alan jo joulupäivän iltana pohtia vakavasti josko kuusen voisi pakata varastoon odottamaan seuraavaa joulua. Tämä johtunee siitä, että olen tuolloin ihastellut sitä olkkarissamme jo reilun kuukauden.

Parasta joulussa?

Parasta joulussa on sen odottaminen. Ystäväni kerran totesi, että joulussa on parasta siihen matkaaminen, ei niinkään päämäärä. Olen samaa mieltä. Joulutorit, glögihetket, Netflixin joululeffat, paketointi, Jouluradio automatkoilla, postilaatikosta löytyvät joulukortit.. Aatto on vain loppuhuipennus suosikkikuukaudelleni.

Niin joko sen kuusen voi nyt laittaa pois?

 


Posted in lifestyle and tagged , by NOORA.