MEIDÄN OLOHUONE ENNEN & JÄLKEEN

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

Kun muutimme vuonna 2019 ensimmäiseen omaan kotiimme, oli meillä sisustukselle hyvin selkeät linjaukset. Uutta ostettaisiin muuttovaiheessa mahdollisimman vähän. Ja näin teimme. Vanhan kodin olohuoneesta uuteen oleskelutilaan muuttivat niin sohva kuin nojatuolikin, unohtamatta myöskään valkoista kirjahyllyä ja rakasta mustaa keinutuolia (*saatu v. 2018). Mukana matkasivat myös vaaleanpunaiset tekstiilit ja taulut ja lopulta olohuoneeseen ei tarvinnut hankkia kuin pari rahia. Kokonaisuuden viimeisteli ystäviltä saatu harmaa matto.

Parissa vuodessa ei huonekalujen järjestys tai tai edes tekstiilien sävymaailma ole juurikaan muuttunut. Olemme viihtyneet erinomaisesti. Tänä syksynä mieli alkoi kuitenkin kaivata vaihtelua ja kävimme kesän lopulla jo katselemassa uusia sohvia. Sohvaostokset laitettiin kuitenkin jäihin ja päätimme odottaa ”sen oikean” osuvan kohdalle. Päätimme toteuttaa pientä muutosta lähinnä olemassaolevia huonekaluja järjestelemällä. Olohuoneemme on kokonaisuutena iso tila ja huoneen toisessa reunassa on iso kuuden henkilön ruokailuryhmä. Tämän muodonmuutoksen jälkeen ruokailuryhmä ja kirjahylly olivat ainoat huonekalut, jotka pysyivät paikoillaan.

Kun Matti suuntasi viime viikonloppuna treeneihin, minä päätin ryhtyä hommiin. Ei kulunut kauaakaan, kun olohuone sai upouuden ilmeen.

Minä kaipasin ympärilleni lisää tilaa ja päätin siirtää sohvan keskeltä lattiaa ikkunan eteen. Nojatuoli löysi paikkansa kirjahyllyn vierestä ja vaihdoin rottinkikeinutuolini olohuoneeseen mustan keinutuolin tilalle. Näin teen aina joulun alla, tuo rottinkinen tuoli sopii täydellisesti jouluiseen sisustukseen. Sanoin myös vaaleanpunaiselle heipat. Ostin Hemtexistä kauniit pehmeän kellertävät verhot ja pari sisustustyynyä, jotka sopivat värimaailmaan. Osan koristetyynyistä toin sohvalle sänkymme päältä. Mukaan jäi myös pilkahdus vanhaa roosaa, sillä samoja sävyjä löytyy edelleen tauluista ja koriste-esineistä.

Järjestelyjen myötä huoneessa on nyt isommankin porukan helpompi viettää aikaa yhdessä. Vaikka lukunurkka ikkunan vieressä olikin ihana, siellä istuva jäi aina hieman ulkopuoliseksi keskusteluista – nyt kaikilta istumapaikoilta näkee koko huoneen! Sohvaa siirrellessäni tulin siihen lopputulokseen, että seuraava isompi kotiin tehtävä hankinta on todellakin uusi, isompi sohva. Ostin tämän harmaan pikkusohvan Matille 30 v.-lahjaksi, ja se on vuosien varrella jo nukkaantunut kovasti. Huoneeseen myös mahtuisi huomattavasti suurempi löhöilysohva. Täytynee siis pitää silmät auki sellaisen varalta.

Saimme kesällä hoiviimme paljon uusia viherkasveja poisnukkuneen läheisemme kodista, ja nyt nuokin aarteet löysivät paikkansa. Rakkaat pikkuesineet pääsivät myös paremmin esille, mutta ainoa asia joka vielä jäi mietityttämään, ovat nuo julisteet. Ne kaipaavat vaihtelua. Kartoissa on meille tärkeitä paikkoja, mutta taulut, jotka toistaisivat paremmin koko huoneen värimaailmaa, sopisivat tilaan nyt paremmin. Ehkä hitunen keltaista, vihreää ja kultaa?

Mutta avaruutta ja lisää tilaa, sitä huone nyt sai! Lattialla on tilaa vaikka kotijumpalle ja siivoaminenkin on helpompaa. Joulukuuselle on jo paikkansa ja joulutekstiilitkin löytävät varmasti kauniisti paikkansa. Seuraavaksi siis julisteostoksille- jotakin tällaista kenties?!

// Lasimaljakko kultaisilla jaloilla ja kultainen pikkupöytä saatu Hemtex (2018), kukkakimppu saatu Juhlakukat.fi, rottinkihyllyssä olevat kirjat saatu.


Posted in sisustus and tagged by NOORA.