LEMPIKOHTANI UUDESSA KODISSAMME

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

On tullut aika alkaa pikkuhiljaa raottaa teillekin ovea uuteen kotiimme. Kaikki alkaa olla paikoillaan, mitä nyt pari kalustetta on vielä matkalla työhuoneeseeni. Laatikot on kuitenkin purettu jo aikoja sitten ja suuret linjaukset sisustuksen suhteen on laadittu. Tärkeimmät huonekaluhankinnat on tehty ja pienet tärkeät yksityiskohdat ovat löytäneet paikkansa. Kotimme lempikohta valmistui itse asiassa sisustuksen osalta heti, kun tavarat oli kannettu sisään. Tiesin mihin ja miten haluan lempinojatuolini sijoittaa ja kuinka ollakaan, tämän kohdan sisustaminen ja kodikkaaksi tekeminen ei vaatinut kuin kaksi uutta, tarkoin harkittua hankintaa. Kaikki muu oli jo valmiina.

Muistatteko, kun raahasin (..Matin mielipidettä asiasta kysymättä) tuon valtavan nahkanojatuolin edelliseen kotiimme bongattuani sen Kodin1:n loppuunmyynnistä? Tuoli on yksi elämäni parhaista hankinnoista ja se on osoittautunut vuosien varrella tuoliksi, jonka syliin on aina ihana istahtaa. Maksoin siitä muistaakseni 50 euroa, joten kaiken kaikkiaan hankinta oli äärimmäisen kannattava. Tuolille heittämäni tekokarva oli sen sijaan alunperin pehmikkeenä vanhan kotimme keittiöntuolilla ja vaaleanpunainen tyyny löysi luoksemme viime vuonna Hemtex-yhteistyön kautta, samoin kuin tuo kultajaloilla seisova lasimaljakkoni. Olen vannoutunut harsokukkahörhö, joten toki niitäkin oli uuteen kotiin heti saatava. Rakkain tämän kohdan esineistä on ehdottomasti kuitenkin tuo pikkusiskoni virkkaama matto, joka vihdoin löysi sen arvoisen paikan kodin keskipisteenä.

Verhoiksi valitsimme nurkkaan aiemmin makuuhuoneessamme olleen Vallilan pimennysverhon ja värimaailmaa tasoittaa kauniisti roosanvärinen Ikean sivuverho. Tyhjiä seiniä en osannut katsella kauaa, vaan vanhat tutut taulummekin löysivät jälleen paikkansa olohuoneesta. Edellinen asukas oli jättänyt niille jopa täysin sopivat ruuvit seinään. Uusien reikien tekemistä pyrin välttämään seinäpinnoille viimeiseen asti.

Mutta entäpä ne uudet hankinnat? Huomasittekin ehkä jo tuon kultaisen lattiavalaisimen, joka tekee lukunurkkauksesta täydellisen. Sain sen rakkaalta muoriltani tupaantuliaislahjaksi. Kyseessä on Ikean Barometer-valaisin, joka on muotokieleltään mielestäni niin kaunis, että tuo tila ei juuri muita koristeita tarvitsekaan. Toinen uusista hankinnoista on sen sijaan tuo musta tarjotinpöytä, sekin Ikeasta, ja tukeva pikkupöytä löytyi alennuksesta alle 20 euron hintaan. Hankintoja, jotka kestävät jälleen aikaa.

Tässä pieni maistiainen olohuoneestamme, joka on kooltaan huoneistamme suurin. Samaan tilaan mahtuu myös suuri ruokailuryhmä ja sohvakin, joten esittelen vielä myöhemmin huoneen teille kokonaisuudessaan, sitten, kun ne viimeisetkin yksityiskohdat ovat paikoillaan.

Palanen kerrallaan.


Posted in sisustus and tagged by NOORA.