MAKKARIN SISUSTUS UUSIKSI – TÄSSÄ LOPPUTULOS!

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

ikea valaisimetunisatuja rauhattomille aikuisille

Jos totta puhutaan, otsikko johtaa hieman harhaan. Makuuhuoneemme muodonmuutos toteutettiin nimittäin hyvin pitkälti niiden huonekalujen avulla, joita kodistamme jo löytyi. Sisustus ei siis niinkään vaihtunut, vaan sitä muutettiin käytännöllisemmäksi ja viihtyisämmäksi. Suunnitelmissamme oli tehdä suuriakin muutoksia ja tapetoida muun muassa makuuhuoneen päätyseinä, mutta lopulta päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun, kun tapetin valitseminen osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Päätimme ensin hankkia sellaiset tekstiilit, jotka miellyttivät molempien silmää ja päättää maalaamisesta tai tapetoinnista vasta niiden hankkimisen jälkeen.

Suunnitelma oli erinomainen, sillä lopputulos oli niin kiva, että tapetointi unohdettiin toistaiseksi kokonaan. Kaikki lähti värien kannalta tuosta Ikeasta ostamastani kuvioidusta tyynynpäällisestä. Sen sininen sävy oli kuin makuuhuoneen seinästä poimittu ja samaisesta tyynystä löytyi myös juuri täydellinen okransävy. Mukana oli myös ripaus murrettua punaista, joka taas oli kaunis kaveri Ikean tiilenväriselle päiväpeitolle. Palaset alkoivat loksahdella kohdilleen, ja yksi Ikea-reissu riitti kokonaisuuden muovaamiseen. Kun okransävyä löytyi myös tyynynpäällisestä ja verhoista, ei enää tarvinnut löytää kuin kauniit valaisimet.

ikea nordkisa

Sängyn yläpuolella oleva hylly on edellisten asukkaiden hankinta, ja tarkoituksenamme oli tämän ”rempan” yhteydessä poistaa se kokonaan. Se sai nyt kuitenkin vielä jatkoaikaa, kun löysimme kauniit klipsuilla varustetut lukuvalot Ikeasta. Valaisimilla oli hintaa alle 20 euroa/kpl ja ne ovat nyt milteipä koko huoneen kauneimpia esineitä. Hyllylle asettelen vielä  lisää joko kirjoja tai tauluja. Mietin jopa ottamistani valokuvista hyllylle kuvakollaasia – miltä ajatus teistä kuulostaa?

Ja nyt, Nordkisa-hehkutus alkakoon! En edes tiedä miksi, mutta tuon kauniin puunvärisen kaapin nähtyäni, en saanut sitä enää pois mielestäni. Kaappi on kuin tehty kirjoille tai vaikkapa liinavaatteille, enkä vielä itsekään ole varma, mikä sen lopullinen käyttötarkoitus tulee olemaan. Nyt se rajaa kauniisti huonetta, säilöö sisuksissaan kesken olevat kirjani, sen rekille Matti katsoo iltaisin seuraavan päivän vaatteet valmiiksi ja rekin päässä olevaan ripustimeen aion metsästää vielä kauniin pussukan, jonne saan villasukkia säilöön. Liukuovi kätkee juuri sopivasti sisältöä taakseen ja samalla hyllykkö toimii myös Matin yöpöytänä. Mielestäni se on ihana.

Yhden reklamaation sisustussuunnitelmani sai tuolta asuinkumppaniltani, vähemmälläkin määrällä koristetyynejä kuulemma pärjäisi. Olen itse asiassa samaa mieltä. En niinkään edes välitä koristetyynyistä, mutta sänky näytti ilman tyynyjä niin tyhjältä. Näiden tyynyjen päällä saa tosin myös köllötellä, ja Matti huokaisi helpotuksesta, kun kerroin, että niitä ei pedatessa tarvitse asetella millilleen kohdilleen. ;)

Kauniita unia, ainakin sisustus on nyt meillä otollinen kauniiden unien näkemiselle.

ikea nordkisa


Posted in sisustus and tagged by NOORA.