VIERASHUONE – ENNEN & NYT

CURIOUSER & CURIOUSER | sisustus

On aika avata ovi vierashuoneeseemme! Tervetuloa siis virtuaaliselle yökyläilylle huoneeseen, joka koki kodissamme toisiksi suurimman muodonmuutoksen pienen pintaremontin jälkeen. Ja kuinka ollakaan, juuri tällä hetkellä se on oma lempparihuoneeni.

Kyseessä on siis huone, jota edelliset asukkaat käyttivät lastenhuoneena. Meille huoneen uusi tarkoitus oli heti selvä. Meillä käy paljon kyläilijöitä kauempaa vierailulla ja majoittuminen kotiimme olikin pienien tilojen vuoksi äärimmäisen haastavaa vanhassa asunnossamme. Siksi halusimmekin, että uudesta kodista löytyy selkeä tila, jonne vieraat voivat jatkossa majoittua. Kotimme on remontoitu lattiasta kattoon muutama vuosi sitten, mutta halusimme kuitenkin tuoda jotakin omaa tähänkin huoneeseen. Lastenhuoneen seinät oli maalattu vaaleanvihreällä, eikä kyseinen väri kuulu kummankaan suosikkeihin. Huone saikin siis heti maalia pintaan.

Inspiraation saimme tämän huoneen värimaailmaan itse asiassa pikkusiskoni edellisestä kodista, jonka makuuhuoneen seinä oli maalattu Tikkurilan vihreällä Vuono-sävyllä (muistatteko nämä koiramaiset kuvat, jotka on otettu juurikin tuon seinän edessä?). Seinälle haettiin alunperin ”Ilveksenvihreää” fiilistä, ja siinä missä Matti sai kun saikin haluamansa ”Ilvesseinän”, oma visioni toteutui samalla täydellisesti kauniin vihreästä, kylmänsävyisestä tehosteseinästä. Huone kulkee leikkisästi myös nimellä ”Matin huone” ja jos kurkkaisitte huoneen kaappeihin, ymmärtäisitte miksi. Kaikki matkamuistohuivit ja paidat pelireissuilta on ripusteltu roikkumaan siististi huoneen henkarikaappiin ja epäilenpä vahvasti, että kokoelma karttuu vielä vuosien varrella. Herran villin ajatuksen huivien ripustamisesta seinille tyrmäsin välittömästi, myönnetään.

Huoneessa oli siis alunperin kaksi ongelmaa, vaaleanvihreät seinät sekä toiselle seinälle maalattu erittäin paksu liitutaulupinta. Liitutaulua ei vierashuoneeseen tarvittu, ja sen poistaminen hiomalla olikin melkoinen operaatio. Ammattimies hoiti homman kuitenkin taidokkaasti ja vihreää tehosteseinää vastapäätä oleva seinä on nyt kauniin valkoinen.

Uskomatonta kuinka paljon seinän väri muuttaakaan koko huoneen ilmettä. Laitoin alle kaksi kuvaa vierekkäin, jotka on otettu samaan kellonaikaan, samasta oviaukosta, samasta huoneesta. Ennen-kuvassa päivä oli tosin hieman aurinkoisempi, mutta pointti varmasti tulee selväksi näinkin. Seinän lämmin, vaaleanvihreä sävy loi koko huoneeseen kellertävän sävyn, kun taas nyt sävyn ollessa kylmempi, jopa lattia näyttää minusta kauniimman väriseltä. Pieni pintaremontti ei ehkä ollut välttämätön, mutta tunnelman se muutti hetkessä!

 

Koska vierashuoneen käyttötarkoitus on niin selvä, en halua täyttää huonetta ylimääräisellä tavaralla. Vuodesohva on helppo muuttaa isoksi parisängyksi, enkä halua jatkuvasti olla järjestelemässä tavaroita pois sen tieltä. Vaikka pieni pöytä ehkä sopisikin keskelle lattiaa paremmin, tuossa se toimittaa kätevästi virkaansa myös laskutasona ja yöpöytänä. Huoneeseen tehtiin myös yksi suurempi hankinta, kun kaunis ja pelkistetty Friheten-kulmavuodesohva muutti huoneen nurkkaan. Sen päälle ostin koristeeksi kaksi tummanvihreää, 3 euroa kappaleelta maksanutta samettityynynpäällistä H&M Homelta ja yhdistin ne aiemmin Hemtex-yhteistyön kautta saamiini kukallisiin tuotteisiin. Matto kuulunee virallisesti kylpyhuoneeseen, mutta sävyltään se sopi niin kauniisti seinän vierelle, että miksipä olisin lukenut tuoteselitettä turhan tarkkaan.

Pisteenä i:n päälle yllätin Matin tauluseinällä. Vihreä seinä on yksinäänkin kaunis, mutta taulut viimeistelivät sen täydellisesti, kun ostin Deseniolta koiraherrat kotiamme vahtimaan. Rupert ja Douglas saivat kaverikseen vielä Alvar Cartolta tilaamani karttataulun Matin synnyinseuduista. Myönnän poistaneeni kuvia varten kartasta paikan nimen pois, Matti on kotoisin sen verran pienestä kylästä, jonka nimi säilyköön salaisuutena. Ihastuin Alvar Carton konseptiin, sillä karttautaulun voi sitä kautta teettää pienimmistäkin paikoista (kiitos inspiraatiosta Iina!). Olohuoneen seinällä on suuremmat kartat meille merkityksellisistä suurkaupungeista, Barcelonasta ja New Yorkista, ja jotenkin tämä lisäys täydentää taulukokoelmaa suloisesti. Juuriaan ei koskaan saa unohtaa.

Tällaisessa huoneessa vieraamme siis laskevat päänsä tyynyille (petivaatteet saa muuten piiloon vuodesohvan sisuksiin, kätevää!) ja näkevät toivottavasti kauniita unia. Yhden muutoksen saatan tosin vielä huoneeseen tehdä; jokainen vieras pottuilee minulle nimittäin yksi toisensa jälkeen haitaristani, jota en ole ehtinyt _vielä_ opetella soittamaan. Se on kenties parempi siirtää kaappiin piiloon siihen asti, kunnes Säkkijärvenpolkka ihan oikeasti onnistuu.

Kertokaahan, viihtyisittekö vieraanamme Douglasin ja Rupertin valvovien katseiden alla?


Posted in sisustus and tagged by NOORA.