KUULAAN SYYSPÄIVÄN KIRPEÄ HERKKU

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

puolukkapiirakkapuolukkapiirakka

Olipa kerran eräs syyspäivä, jolloin makeanhimo iski yllättäen ja päiväkahvin seuraksi oli löydettävä keittiönkaapeista jotakin herkuteltavaa. Joku (hhhmmm, kukakohan..) oli popsinut viimeisetkin aarteet herkkukomerosta, joten käyttöön oli otettava mielikuvitus. Pakkasesta löytyi onneksi suosikkimarjaani, puolukkaa, yllin kyllin. Saisikohan kuivakaapin antimista ja syksyn supermarjoista jotakin herkkua aikaiseksi?

Oi kyllä, kyllä sai!

Mittaa kulhoon 3 ½dl vehnäjauhoja sekä vajaa dl kookoshiutaleita. Lisää joukkoon 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 2 tl leivinjauhetta. Sekoita ja kaada kuiva-aineiden joukkoon 1/2 dl öljyä. Sekoita ja lisää vielä 3 dl vettä (tai hitusen enemmänkin jos tuntuu siltä, että taikina on liian kuiva). Kaada taikina vuokaan (oma vuokani yli halkaisijaltaan hieman liian leveä, piirakkapohjasta tuli turhan ohut). Kaada päälle tasaisesti reilu puoli litraa puolukoita. Paista piirakka 200 asteessa, n. 25 minuuttia.

Kookoshiutaleet tuovat piirakkaan hauskaa rakennetta, mutta toki ne voi jättää taikinasta kokonaan pois. Kirpeä puolukkaherkku maistui kuin maistuikin erinomaiselta kahvin kera, mutta sen olisi kruunannut vaniljainen jäätelöpallo. Herkkuhimo oli kuitenkin historiaa tämän piirakkatuokion jälkeen – suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan! ;)

Ps. Jos marjat eivät ole sinun juttusi, nappaa talteen tämä omenapiirakan resepti, joka ei ole vielä koskaan epäonnistunut omassa keittiössäni..

puolukkapiirakka


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.