WHAT'S FOR DINNER CUTIEPIE?

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogistani on pikkuhiljaa muodostumassa virtuaalinen reseptivihkonen, mutta minulle käy näin joka syksy. Innostun ruuanlaitosta ja tuoreista kotimaisista raaka-aineista niin, että hellan ääressä viihtyy tälläinen amatöörikokkikin paremmin kuin hyvin.

Eilen sain päähänpiston leipaista töistä päästyäni suolaisen piirakan ja kipitinkin kauppaan raaka-aineita metsästämään. Ihan niin masterchefiksi en ruvennut, että olisin viitsinyt tehdä itse piirakkapohjaa, vaan nappasin mukaani hyväksihavaitun pohjan pakastealtaasta. Sulatettu pohja painellaan oliiviöljyllä voideltuun vuokaan ja laitetaan uuniin esipaistumaan 10 minuutiksi 200 asteeseen. Paista tällä välin maustamattomat kanasuikaleet pannulla kypsiksi. Lisää pohjan päälle pilpotut parsat ja tomaatit, kanasuikaleet sekä chililiemessä lilluvat fetapalat. Lisää päälle munamaito (2 dl maitoa, 2 kananmunaa, 1 purkillinen smetanaa). Paista piirakkaa uunissa vielä 30 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta piirakasta saa vaikkapa hieman ruokaisamman lounaan, sopii sen kanssa erinomaisesti syötäväksi esimerkiksi raejuusto. Päälle rouhimme myös vielä hieman pippuria extrapotkua tuomaan. Hirveen helppoa ja hirveen herkullista, testatkaa ihmeessä!

Psst. Terkkuja myös lukijalleni Maaritille, joka bongasi minut eilen kassajonosta ja jonka kanssa vaihdettiin nopeasti kuulumiset! <3 Lisättäköön tuo mukava ”lukijakohtaaminen” vielä aamulla postaamiini syihin siitä, miksi maanantai ei ollut sittenkään hassumpi päivä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN ENGLISH : Hey cutiepies! This is what we ate yesterday. I don’t know what’s wrong with me, but during autumn, I loooooove cooking. Maybe it’s because all of those fresh ingredients and flavors, who knows, but I don’t complain (neither does my boyfriend), cooking is so much fun! This chicken-fetacheese-pie was so so goood.


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.