LEIPÄÄ MAKEANNÄLKÄÄN – TÄMÄ ONNISTUU AINA!

CURIOUSER & CURIOUSER | ruoka

kaurahiutaleet leipätaateli

Hyvää huomenta – mikäli kaurapuuro ei tänä aamuna maistu, laitapa testiin tämä helppo resepti, jonka tuloksena syntyy pellillinen jauhotonta kauraleipää! Bongasin alkuperäisen reseptin jokin aika sitten Haralan Lotan Instagramista, ja koukututtuani tähän suussasulavaan herkkuun, olen tuunannut reseptiä lukuisilla eri tavoilla. Raaka-aineita vaihtelemalla tähän leipään on nimittäin erittäin vaikea kyllästyä!

JAUHOTON KAURALEIPÄ (yksi pellillinen):

Mittaa astiaan 6 dl kaurahiutaleita ja lisää joukkoon 4 dl vettä. Rouhi astiaan suolaa ja lisää reilu puoli desiä valitsemaasi öljyä. Oliiviöljy käy erinomaisesti, itse olen testannut myös tryffelioliiviöljyä ja lopputulos oli erinomainen! Mausta kolmella ruokalusikallisella vaahterasiirappia.

kauraleipä ilman jauhoja

Tuunaa taikina herkuilla kuten itse tein: Urtekramin kuivatut hedelmät ja marjat ovat omiaan tähän leipään. Lisää siis mukaan vajaa kourallinen karpaloita ja leikkaa saksilla muutama kuivattu taateli pieniksi palasiksi. Myös siemenet ja pähkinät sopivat tähän herkkuun erinomaisesti – vain mielikuvitus on rajana!

Sekoita hyvin ja levitä taikina tasaisesti uunipellille. Paista 250° asteessa n. 15-20 minuuttia.

Lisää aamupalavinkkejäni löydät tästä postauksesta!

Leivän erinomaisuudesta kertonee se, että minä joka en ole koskaan ollut kovin ahkera leivänsyöjä, voisin ahmia koko pellillisen leipää kitusiini. Parasta leipä onkin juuri uunista tulleena ja suosittelen testaamaan erityisesti taateliversiotani makeannälän yllättäessä, taateleiden makeus yhdessä vaahterasiirapin kanssa on soooooo gooooood.

Onnistuneita leivontahetkiä torstaihisi! <3

karpaloleipätaatelileipä


Posted in ruoka and tagged , by NOORA.